Het merk Flandria was vroeger niet weg te denken uit de wielerwereld.

De oudere garde zal nog warme gevoelens koesteren bij de gedachte aan rijders als: Freddy Maertens, Jan Janssen, Joop Zoetemelk, Roger de Vlaeminck, Jozef Planckaert, Michel Pollentier, Sean Kelly, Erik De Vlaeminck en Peter Post, om er maar enkele te noemen. Zij reden allen op rode Flandria’s.

De jonge generatie heeft die associatie veelal niet. Dat is ook niet zo vreemd want het merk is, sinds het failliet gaan in 1981, een tijdje van de markt geweest, maar na een omzwerving via Groot-Britannie is het merk sinds 2010 weer op de Belgische markt te zien.

De nieuwe fietsen van Flandria hebben de oude vertrouwde kleuren meegekregen. Daardoor hebben de frames iets nostalgisch maar ook iets moderns. Een super combinatie.

Neem de Flandria Competition 2011, is een echte allrounder. Stijf frame van carbon met toch genoeg comfort. Het gewicht van het frame is 980 gram. De fiets is met allerlei accessoires te verkrijgen. De afbeelding hierboven is van een Competition afgemonteerd met Shimano Dura Ace met Zipp 300 wielen. De prijs van het frame zou € 1399,- zijn.

Het frame is ook nog in 5 andere varianten te verkrijgen, waaronder:

Website Flandria