Als je van een opvallende en unieke fiets houdt, dan zit je bij Boltcutter goed! De frames die ze maken hebben erg opvallende kleuren en ook de merknaam op het frame is niet te missen. Het merk komt uit Salt Lake City en is opgericht door een groep fietsgekken die houden van de koers, sleutelen en felle kleuren!

Peacemaker Gravel+

Het merk richt zich op de offroad markt met frames voor de cross, gravel en gravel+. Met gravel+ doelen ze op hun frames die geschikt zijn voor bredere banden. De bijnaam voor hun Peacemaker gravel+ frame is ‘Dropbar Dirt Rocket’. Een vrij duidelijke boodschap lijkt me. In de webshop staan verschillende frames waarbij er ook wat meer ingetogen varianten tussen zitten. Maar echt onopvallend voorbij fietsen zal niet lukken met een Boltcutter frame, maar dat is ook precies wat de makers willen. Het minst opvallende frame is misschien wel de zwarte ‘Bauhaus Black’ waarbij je dan alsnog opvalt met de gouden letters. De frames zijn gemaakt voor schijfremmen, hebben 12 mm steekassen en er passen 2,1 inch 650b banden op. Voor 700c banden is de maximale breedte 43 mm. Bij beide combinaties van wielen en banden is er dan nog genoeg ruimte over om spatborden te plaatsen.

Custom kleuren

Voor de kleuren op het frame zijn er verschillende mogelijkheden. De eerder genoemde Bauhaus Black is een naked frame, waarbij alleen de letters gekleurd zijn. Andere mogelijkheden zijn een frame met één kleur of een verloop van twee kleuren. In beide gevallen is er dan een extra kleur mogelijk voor de logo’s. Er zijn een aantal standaard opties, maar wil je een unieke kleurstelling dan kun je kiezen voor custom kleuren.

Voor de Europese markt heeft Boltcutter een eigen website en webshop. Een frameset is daar te bestellen vanaf € 1700,-. De custom uitvoeringen van de frames kosten € 100,- extra en daarvoor moet je contact met ze opnemen. Dat geldt ook voor het geval je een complete fiets wilt bestellen, want ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie en inspiratie via Boltcutter Cycles.