De jongens van Franco hebben gevoel voor mooie en leuke dingen. De Bicycle Bourbon bidon is daar een goed voorbeeld van, maar het kan ook anders. Samen met designer Bicycle Crumbs laten ze zien dat een fiets met spatborden ook (heel) erg fraai kan zijn.

Het gaat om de Grimes Disc van Franco. Een veelzijdige fiets van staal. Dat is tegenwoordig niet heel bijzonder meer en dat zagen ze zelf ook al in. Met veelzijdig bedoelen ze dat je met de Grimes gaat crossen op zaterdag, een mooie tocht rijdt op zondag om er vervolgens op maandag mee naar je werk te fietsen. En hij moet er goed uitzien.

Dat is wat ze in gedachten hadden voor de normale Grimes. Om het geheel echt bijzonder te maken vroegen ze designer Bicycle Crumbs om de fiets onder handen te nemen. Het resultaat zie je op de foto’s. En dankzij hem misstaan zelfs de spatborden niet. Het design is dus bijzonder, maar los daarvan is de rest van de fiets ook niet mis. SRAM eTap, Enve 3.4 SES Disc wielen en Chris King onderdelen. Niet eentje die je tegen een lantaarnpaal aanzet met een wankel slotje.

Je kan de Grimes Disc helemaal configureren en bestellen via de website. Op die manier konden we ook meteen het prijskaartje van deze Bicycle Crumbs uitvoering met eTap en Enve wielen achterhalen; 11.115,- dollar. Omgerekend net geen 10.000 euro, dus misschien toch nog even wachten tot de dollar wat gunstiger staat? Gelukkig hebben we de foto’s nog…

FRANCO-bicycle-crumbs-grimes-02 franco-bicycle-crumbs-grimes-04franco-bicycle-crumbs-grimes-03 franco-bicycle-crumbs-grimes-14 franco-bicycle-crumbs-grimes-13 franco-bicycle-crumbs-grimes-12 franco-bicycle-crumbs-grimes-11 franco-bicycle-crumbs-grimes-10 franco-bicycle-crumbs-grimes-09 franco-bicycle-crumbs-grimes-08 franco-bicycle-crumbs-grimes-07 franco-bicycle-crumbs-grimes-06  franco-bicycle-crumbs-grimes-15 franco-bicycle-crumbs-grimes-16

Bicycle Crumbs x Franco Grimes