Pinarello Dogma F12 Xlight Froome

Om Froome’s rentree te vieren na zijn harde crash vlak voor de tijdrit in de Dauphiné, had Pinarello hun nieuwe Dogma F12 XLight speciaal voor hem geprepareerd voor het Saitama Criterium in Japan afgelopen weekend.

Maar die race kwam toch nog iets te snel voor Froomey, hij heeft hem laten schieten. Maar de fiets mocht hij waarschijnlijk wel houden. En dat is dan weer geen straf, want de fiets staat helemaal in het teken van zijn overwinningen in grote rondes.

Pinarello Dogma F12 Xlight Froome

De gele, rode en roze strepen op het frame staan voor Froome’s gewonnen grote rondes. Vier keer de Tour, twee keer de Vuelta en één maal de Giro.

Pinarello Dogma F12 Xlight Froome

Pinarello’s nieuwe XLight versie van de F12 (ze hadden van de F10 ook een XLight) heeft alles van de bestaande F12 als het gaat om geometrie, stijfheid en aerodynamica. Maar waar de gewone F12 vervaardigd is van Torayca T1000 1K carbon, gebruiken ze voor de Xlight Torayca T1100G UD. Dit is het nieuwste high-end materiaal van carbonspecialist Torayca. Door het gebruik van andere mallen en een ander productieproces hebben ze 60 gram van het frame af weten te schaven.

De fiets zal beschikbaar zijn in een velg- en schijfremuitvoering (voor Froome zonder schijfremmen zoals je ziet) in liefst 11 maten van 440 tot 595. Een exacte adviesprijs hebben we nog niet, maar voor alleen het frame mag je uitgaan van € 6.000,- of zelfs nog ietsje meer.

Alle info bij Pinarello

Pinarello Dogma F12 XLight Disc ‘Team Ineos’
Pinarello Dogma F12 XLight Disc voor Engels kampioen Ben Swift
Pinarello Dogma F12 XLight Disc ‘Black on Black’
Tags: