Vaak krijgen we allerlei leuke en vrolijke berichtjes binnen op de redactie. Maar heel soms een ietwat droevig bericht. Een mailtje van de Arnhem Veenendaal Classic deze keer, voor de ouderen onder bekend als Veenendaal Veenendaal.

De strekking van het mailtje is dat het maar de vraag is of deze profwielerklassieker, die bij de UCI onder HC (de een na hoogste categorie) valt, dit jaar nog wel door kan gaan. Zoals bij zoveel dingen in deze wereld is geld het probleem. Het bedrijfsleven is lastig te porren voor sponsoring.

Het was even een beetje rommelig en zoeken naar een nieuw format de afgelopen jaren. De naam werd een paar keer veranderd en Thijs Zonneveld werd aangetrokken als nieuwe koersdirecteur. Maar nu is de nieuwe koers duidelijk. Winnaars van de koers zijn ook niet de minste renners geweest. Met namen als Joop Zoetemelk, Jean-Paul van Poppel, Vjatsjeslav Jekimov, Bobbie Traksel, Léon van Bon, Tom Boonen, Edvald Basson Hagen, Theo Bos, Elia Viviani en Dylan Groenewegen deden ze het toch niet verkeerd. Wij zijn er ook een aantal keer bij geweest.

Zoals het er nu naar uit ziet moeten er heel snel sponsors komen en we hopen dat dit gaat lukken. Meer info kan je vinden bij Arnhem Veenendaal Classic.