Informatie is iets wat steeds meer gemeengoed is geworden. Liep je vroeger nog met je Shell-stratenboek en een papieren adressenboekje rond, tegenwoordig voel je je helemaal onthand wanneer je je telefoon thuis hebt laten liggen, of wanneer je de route moet vinden zonder “Tom Tom”.

Garmin speelt hier ook op in. Dat doen ze al langer natuurlijk met hun fietscomputers, maar ze gaan nu weer een stap verder. Alle informatie tijdens het fietsen kun je nu inzien zonder je ogen van de weg te halen met de Garmin Varia Vision. Een bril met een display. We hebben zoiets, in de vorm van de Recon Jet, al eens getest. Deze Recon Jet was een complete bril. Deze Garmin Varia Vision is een onderdeel dat je op je eigen bril kan zetten. Daarmee kan je dan via je apparaat dat de data bijhoudt (je fietscomputer) allerlei informatie via een headsup display bekijken. Je hebt maximaal 4 velden. Volgens Garmin kan je navigatie aanwijzingen bekijken maar ook ritgegevens. Ook de koppeling met de achteruitkijkradar is mooi, zo krijg je informatie over verkeer dat je achterop komt.

Deze headset kan je zowel links als rechts op je bril monteren. Het gewicht is 29,7 gram. Het geheel werkt met een touchpanel bij je oor en de verbinding gaat met ANT+. De batterij zal volgens Garmin 8 uur meegaan.

De prijs is € 399,99 en hij zal vanaf februari 2016 verkrijgbaar zijn. We zijn wel benieuwd of het bij elke zonnebril te monteren is en of het prettig werkt. Dit omdat er nogal wat verschillende brillen met verschillende lenzen zijn op de markt. Maar het idee dat je je eigen zonnebril kan blijven gebruiken spreekt ons wel aan.

Via Garmin

garmin-varia-vision

Tags: