De Fenix 3 van Garmin wordt opgevolgd door de nieuwe Fenix 5. Het is eigenlijk een serie want de Fenix 5 heeft drie verschillende edities. De 5S (voor de dames), de 5 en de 5X (luxe uitvoering).

Wat zijn dan de grootste verschillen tussen de Fenix 5 en de Fenix 3? Ten eerste dus de verschillende maten. De Fenix 3 was 51mm en de “gewone” 5 wordt 47mm. Hij krijgt een iets kleinere kast, maar het display blijft even groot. Alleen de 5X is er nog in de grote 51mm maat. De 5S is 42mm en past wat beter bij de gemiddelde damespols of eventueel bij de smalle herenpols. Zo probeert Garmin het horloge wat beter te laten passen bij sporters die overdag ook op kantoor dit horloge willen dragen. Het is net iets minder opzichtig met de dames en heren versie (de 5X laten we even buiten beschouwing).

Over de “gewone” 5 tegenover de “gewone” 3: Het scherm heeft een betere resolutie gekregen en is iets zwaarder geworden (2 gram voor de versie met de siliconen band). Het geheugen is verhoogd van 32MB naar 64MB. Ze hebben allemaal een ingebouwde hartslagmeter bij de pols. Je kan hier ook weer kiezen voor verschillende polsbanden. Leer, metaal of siliconen zijn de opties, en het geeft de horloges toch een hele andere look. Door alle functies is het naast een sporthorloge ook een beetje wat weg van een smartwatch.

Er zal van de 5S en de 5 ook een Sapphire versie worden gemaakt met extra sterk glas en ook WiFi. Dit laatste ontbreekt bij de niet-Sapphire horloges. De 5X heeft ook nog een kaartfunctie waarbij je als outdoorsporter nooit gaat verdwalen. Verder zit er eigenlijk maar weinig niet op de horloges.

De prijzen van de horloges, die in het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar worden, zijn:
5S – € 599,99 (Sapphire versie € 699,99)
5 – € 599,99 (Sapphire versie € 699,99)
5X – € 899,99 (is er alleen in Sapphire)
Wil je er een HRM-Tri borstband bij voor extra nauwkeurige hartslag dan kost het allemaal iets meer.

Je kan alle specificaties vinden bij Garmin.

Hier de foto’s van de Fenix 5S met daaronder de verschillende versies:

Hier de Fenix 5 met daaronder de verschillende versies:

En de Fenix 5X:

Tags: