De Fenix serie van Garmin zijn de horloges die je eigenlijk overal voor kunt gebruiken. Het is je horloge, smartwatch en je kan hem gebruiken voor je trainingen. Net zoals de vorige serie, zijn er drie modellen: de 6S, de 6 en de 6X.

Drie versies
De S is de versie is de kleinste met een diameter van 42 mm en een scherm van 1,2 inch. De 6 zit in het midden qua diameter (47 mm) en het scherm van 1,3 inch. Voor deze twee smartwatches kan je ook kiezen voor de Sapphire editie met extra krasbestendig glas. Bij de 6X krijg je de grootste klok met een diameter van 51 mm en 1,4 inch voor het scherm. Voor deze horloges kan je ook kiezen voor de Sapphire editie met extra krasbestendig glas.

6X Pro Solar editie
Maar voor de 6X heb je ook Pro Solar editie met Power Glass. Power Glass is gewoon doorzichtig glas, maar haalt wel energie uit de zon om je smartwatch op te laden. Met Power Glass doe je volgens Garmin drie dagen langer met de batterij. Dat is bovenop de 21 dagen die de batterij normaal moet meegaan.

Trainingsfuncties
Intern zijn de horloges gelijk met veel trainingsfuncties. Voor de fietsers kun je met activiteitenprofielen, VO2 max, je Body Battery en Pulse Ox in de gaten houden wat de conditie van je lichaam is. Een heleboel termen, maar met een beetje uitleg begrijpelijk. De Body Battery geeft het energieniveau aan van je lichaam. De Pulse OX geeft de zuurstofsaturatie aan in je bloed. Bedoeling met de functies is dat je beter je slaap en rustmomenten kunt plannen.

Op de smartwatch zitten ook kaarten in kleur om te navigeren. Maar ook de ClimbPro die we kennen van de Edge serie vind je terug in de smartwatch, waarmee je kunt volgen hoe ver je op de klim zit en wat je nog kunt verwachten. Je merkt het al de smartwatch zit vol met functies om echt mee te kunnen trainen.

Ook voor dagelijks gebruik
Maar hij is natuurlijk ook geschikt voor je dagelijkse gebruik. In verbinding met je telefoon heb je alle functies die je kent van een smartwatch. Ook mooi voor de Garmin is de GarminPay waarmee je contactloos kunt betalen. En je kunt er ook 2000 muzieknummers op kwijt, zodat je onderweg muziek kunt luisteren.

Prijzen en kleuren
De Fenix serie kun je krijgen in verschillende kleuren en materialen. De prijzen worden bepaald door het type horloge dat je kiest. De prijzen beginnen bij € 599,99. Dan heb je de 6S of 6, zonder kaarten en met normaal glas. Wil je de 6X Pro Solar edition dan ben je € 949,99 kwijt.

Meer info via Garmin