Na zestien jaar in het profpeloton zwaait Marcel Sieberg af. De Duitser is sinds 2005 prof en reed sindsdien het meest in Belgische dienst. Met de jeugdcategoriën erbij heeft Sieberg 21 jaar gekoerst. Sinds 2019 rijdt hij voor Bahrein-Victorious en de ploeg maakte halverwege dit jaar bekend dat Sieberg bezig was met zijn laatste seizoen. En om in stijl afscheid te nemen heeft Merida een hele toffe Reacto gemaakt, speciaal om de mooie carriere van Sieberg te eren.

‘Edelhelfer’

Sieberg blonk niet uit door veel overwinningen. Sterker nog, de meeste overwinningen behaalde hij in de jeugd en als prof wist hij slechts twee overwinningen in relatief kleine koersen te behalen. Maar daar staat tegenover dat zijn aandeel in overwinningen van anderen des te groter is. Vandaar ook de term ‘Edelhelfer’ die op de bovenbuis prijkt.

De ideale knecht dus, en dat blijkt wel als je nagaat dat hij maar liefst 142 succesvolle lead-outs heeft gedaan in zijn carrière. Dit is één van de details die terug te vinden op het frame. In het design van het frame zijn de belangrijkste momenten uit zijn carrière terug te vinden. Zo ook de elf grote rondes en 36 monumenten die hij reed. En op de onderbuis staan alle gereden wedstrijdkilometers die hij per land heeft gereden.

Met z’n 1,98 meter is hij geen kleine jongen en dat resulteert in een vrij groot frame. Ik vind vooral de rode kleur op het frame erg mooi en deze had wat mij betreft nog wel wat meer gebruikt mogen worden. Maar ondanks dat is het wit met rood en zwarte frame wel erg gaaf. Het frame is opgebouwd met voor hem vertrouwde onderdelen. Hij reed hier de afgelopen twee jaar ook mee rond, op zijn teamfiets. Een Merida Reacto met Shimano Dura-Ace Di2 disc in combinatie met een Vision cockpit en Vision Metron wielen. Toch een gaaf cadeau, na een indrukwekkende carrière!

Comments are closed.