Hier op de redactie gebruiken we het zadeltasje het liefst zo min mogelijk, eigenlijk liever helemaal niet. Maar de Serra is mooi genoeg om ook ons aan de zadeltas te krijgen!

Hebben we een goede reden om geen zadeltasje te gebruiken? Wij vinden natuurlijk van wel, maar dat is alleen omdat we het liefst zo min mogelijk aan de fiets hebben hangen. En het oog wil ook wat. Dat laatste argument vervalt volledig door de Serra. Van zadeltasjes zijn er over het algemeen 13 in een dozijn, maar de Serra is zowaar heel stijlvol te noemen.

De Serra is geheel van leer (ruikt lekker) en verkrijgbaar in het zwart of bruin. De nylon lining is waterafstotend, maar het tasje is, zoals zoveel zadeltasjes, niet geheel waterdicht. Met een rits maak je hem helemaal open en kan je overal makkelijk bij. Er zit een elastiek in om bijvoorbeeld een binnenbandje op zijn plek te houden en een netje voor kleine spullen of een pasje in te doen. De boven- en onderkant zijn verstevigd zodat het tasje goed zijn vorm houdt. Het tasje maak je met een stevige strap vast aan je zadel. Als je er iets uit wilt halen moet je het tasje er helemaal af halen, maar dat gaat redelijk vlot. Wat betreft inhoud valt hij ook niet tegen. Er passen bijvoorbeeld twee binnenbandjes op elkaar in en dan heb je nog wel wat ruimte over.

Nordweg en Kirschner zijn zeer waarschijnlijk geen bekende voor je. Wat hun namen niet doen vermoeden is dat ze beide uit Brazilië komen. De samenwerking is dan wel weer te verklaren. Nordweg maakt tassen en dergelijke met de hand, Kirschner maakt fietskleding. Een prima combinatie dus.

Een handgemaakt zadeltasje van leer is natuurlijk niet spotgoedkoop, maar als je dan toch met een tasje aan je zadel moet en wil rondrijden met een beetje stijl dan is het je die (omgerekende) € 76,- misschien wel waard. Dat is inclusief verzenden overigens.

Via Nordweg