Of je het er nu mee eens bent of niet, je moet er toch aan geloven. Het dragen van een mondkapje is op sommige plekken momenteel verplicht. Als je komende vakantie nog naar het buitenland gaat, is de kans groot dat je hem zelfs vaker nodig hebt dan hier.

Over de toekomst van de maatregelen rondom COVID-19 ga ik geen uitspraak doen, maar het hebben van een eigen mondkapje is wel aan te raden. En ja, ook in het geval van een mondkapje kun je dat dan maar beter gesoigneerd doen toch? Om alvast teleurstellingen te voorkomen, hij is hier op dit moment niet verkrijgbaar. Maar de mondkapjes van Giordana zien er erg goed uit en dat willen we toch even delen. Net als bij de wielerkleding is het mondkapje gemaakt van flexibele en ademende stof, zodat het dragen toch zo comfortabel mogelijk is.

Het ‘Face-Mask’ is gemaakt uit één stuk stof en heeft een aluminium neusbruggetje om het goed aan te laten sluiten. De stof is behandeld met Viro-Block zodat het bacteriën doodt die met de stof in aanraking komen. Het is waterafstotend en heeft een UV-protectie. Smaken verschillen natuurlijk, maar ik vind de mondkapjes, die te koop zijn in het zwart of donkerblauw, er eenvoudig en strak uitzien. Er zijn genoeg voorbeelden van mondkapjes met allerlei afbeeldingen, designs en figuurtjes, maar ik kies liever voor een ingetogen effen kleur zoals deze Giordana maskers. Je kan ze hier dus helaas niet bestellen, dus je moet het bijvoorbeeld via een kennis in de VS regelen. De prijs is $ 7,50. Oh, en hij is uitwasbaar waardoor je deze kan blijven gebruiken.

Meer info via Giordana

Tags: