Na de helmen waar het Giant-Alpecin team al een tijdje mee rijdt komt de Taiwanese reus nu ook met een eigen lijn schoenen. Geen voorzichtige pilot, er wordt flink uitgepakt met modellen voor zowel de heren als de vrouwen met een hoop fancy termen.

Dynamic Cycling Fit komt als eerste aan bod. Je fietsuitrusting moet het beste functioneren als je op de fiets zit. Klinkt op zichzelf logisch en het idee is natuurlijk goed. In plaats van een onbeweeglijke knalharde zool zit er toch een klein beetje flex in zodat je voorvoet t.o.v. je hiel ietsje kan draaien. ExoBeam noemen ze dit. En dan is ook nog ExoWrap. Dit zorgt ervoor dat je helemaal rondom goed aansluit. Dat zie je goed aan de binnenkant van de voet bij de zool waar een deel is weggenomen. Daar wordt de leest d.m.v. de Boa-sluitingen om je voet heen getrokken, om het zo te zeggen.

Topmodel voor Giant en Liv zijn respectievelijk de Surge en de Macha. Ze zijn niet 100% hetzelfde, los van de kleuren, maar de overeenkomsten zijn duidelijk. Zelfde zool, twee Boa sluitingen, een strap over de voorvoet en het microfiber synthetisch buitenwerk van beide schoenen zijn nagenoeg hetzelfde. De schoenen zijn ondermeer in samenwerking met het Rabobank Development Team ontwikkeld. De blauwe Surge deed ons al meteen denken aan Shimano’s SH-321B, maar dat is toch vooral de kleur die natuurlijk wel erg opvallend is. De prijzen doen niet voor elkaar onder, de Surge kost 349 euro. Geen half werk dus, en daarmee scheppen ze natuurlijk ook meteen een berg verwachtingen. Ze geven zelf een gewicht op van 235 gram bij maat 42.

Een stapje daaronder zit de Conduit met een stuk rustiger uiterlijk, maar die bij ons goed in de smaak valt. Ook in het wit is het een mooie schoen. Deze schoen beschikt niet over alle “Exocetera” noviteiten van de Surge, maar wel over een dubbele Boa-sluiting en we kunnen geen naadje in het bovenwerk ontdekken! Ook de Conduit is niet voor iedereen met een prijskaartje van EUR 269.

Later zal er ook nog een model op de markt komen die vanaf 100 euro ongeveer verkrijgbaar zal zijn, een stuk betaalbaarder dan Surge en de Macha dus.

Bij Liv zien we voor de op de weg voor nu de Macha en de Mova. De Macha is dus het topmodel en verschilt duidelijk sterk van de Mova. Het zwart met het Liv-lila vinden we wel een mooie combinatie. De schoen zal overigens ook verkrijgbaar zijn in wit met zwart. De Mova is een stuk betaalbaarder met een adviesprijs van EUR 179. De schoen heeft een composiet zool, twee straps en een buckle over je wreef. Geen Boa dus, maar dat was misschien wel nog een goede toevoeging geweest. Ook deze Mova ziet er goed uit, niet te veel kleuren, klein logo, mooie details.

Nog aardig om te melden, hoewel niet 100% in ons straatje, is dat ze ook met een lijn mountainbikeschoenen komen. Voor Giant zijn dat de Charge (EUR 349) en de Amp (EUR 179), voor Liv de Salita en Tesca (zelfde prijsklasse). Interessant daarbij is dat ze wat bewegingsruimte in de zool bij je tenen hebben gelaten om het lopen te bevorderen (daar is ook een naam voor gevonden; ExoFlex) en daarmee zijn dus ook interessant voor de cross! Deze mtb-modellen beschikken verder overigens ook over dezelfde techniek als de racemodellen.

Giant Surge
In blauw, zwart en wit
Adviesprijs EUR 349,-

Giant's all new Surge road shoes come in blue, black and white | Racefietsblog.nlGiant's all new Surge road shoes come in blue, black and white | Racefietsblog.nlGiant's all new Surge road shoes come in blue, black and white | Racefietsblog.nl

Giant Conduit
In zwart en wit
Adviesprijs EUR 269,-
The new Giant Conduit road shoes which come in a black and a white edition | Racefietsblog.nlGiant-Conduit-2The new Giant Conduit road shoes which come in a black and a white edition | Racefietsblog.nl

Liv Macha
In zwart met lila en wit met zwart.
Adviesprijs EUR 349,-

Liv Macha women's cycling shoes | Racefietsblog.nlLiv Macha women's cycling shoes | Racefietsblog.nlLiv Macha women's cycling shoes | Racefietsblog.nlLiv Macha women's cycling shoes | Racefietsblog.nlLiv Macha women's cycling shoes | Racefietsblog.nl

Liv Mova
In wit/zwart en zwart/wit
Adviesprijs EUR 179,-

Liv Mova women's cycling shoes | Racefietsblog.nlLiv Mova women's cycling shoes | Racefietsblog.nl

Comments are closed.