Niet supernieuw, maar ook nog niet gezien: Giro liet op Eurobike hun volledig nieuwe lijn Empire (inclusief SLX) schoenen zien en de Imperial, hun topmodel.

De nieuwe Imperial en Empire schoenen werden eerder deze zomer al gelanceerd, maar veel hadden we er nog niet van gezien. De nieuwe Imperial en Empire SLX zijn duidelijke afstammelingen van Giro’s ultra lichte Prolight Techlace schoenen. Althans, als het gaat om het ontwerp. Beide nieuwe schoenen kunnen niet tippen aan het lage gewicht van de Prolight Techlace.

Giro Imperial
De Imperial weegt 215 gram in maat 42,5. Geen veters of klittenband maar twee Boa’s bovenop. Het Synchwire bovenwerk is één geheel gemaakt van Teijin Welded SL Monofilament Mesh dat ook bij de Prolight Techlace gebruikt wordt. Zoals je kan zien is het echt een zomerschoen, je kan er zelfs een beetje doorheen kijken. De schoen heeft een Easton EC90 SLX2 carbonzool. Met een adviesprijs van € 429,- kunnen we gerust zeggen dat het om een dure schoen gaat. Hij is hiermee ook nog iets duurder dan de Prolight Techlace.

Giro Imperial is er ook in Black en Bright Red – € 429,99

Giro Empire SLX
De Empire-lijn is helemaal vernieuwd. De SLX lijkt veel op de Imperial, het zijn vooral de Boa’s bij de Imperial en de veters bij de Empire SLX waarmee je ze makkelijk uit elkaar kan houden. Het Synchwire bovenwerk van de SLX is ook uit één stuk, maar dan van Teijin Evofiber SL. Hij heeft ook de Easton EC90 SLX2 zool met vervangbaar hielstuk. Ook heel licht met 185 gram per schoen in maat 42,5, mede dankzij het gebruik van veters. Je ziet nog wel het ontwerp van de voorgaande Empire SLX, maar ook hier gaat het weer om een echte zomerschoen met een heel open bovenwerk. De nieuwe Empire SLX heeft een adviesprijs van € 329. Ook duur dus.

Empire SLX in Crystal White
Empire SLX in Carbon Black
Empire SLX in Iceberg blauw

Giro Empire
Ook de ‘gewone’ Empire is vernieuwd. Ander bovenmateriaal, dit keer van Premium Teijin Samo. De veters zijn uiteraard gebleven, deze zijn kenmerkend voor de Empire schoenen. Ze hebben een Easton EC90 SLX2 carbon zool met Giro’s Supernatural voetbed. De schoen weegt 225 gram in maat 42,5

De Empire is er in de uitvoeringen Red Orange Anodized, Black, White en HV (=High Volume) Black. De Empire W, met een vrouwenspecifieke leest, is er in Black en White. Beide modellen hebben een adviesprijs van € 299,-.

Giro Empire VR90
De Empire VR90 is in feite de offroad uitvoering van de Empire. Het bovenwerk is veelal hetzelfde en ook van Premium Teijin Camo. De heeft een zeer stijve Easton EC90 carbon zool, met natuurlijk de nodige – Vibram – noppen en bescherming bij de tenen. Een schoen voor de serieuze XC- en Gravelrijder.

Hij weegt 325 gram in maat 42,5 en is er in de uitvoeringen Red Orange Anodized, Black en HV Black. Voor vrouwen is er de Empire VR90 W, alleen in zwart. De schoen heeft een adviesprijs van € 299,-

Alle verdere info bij Giro