Nu gravel zijn plek in de markt definitief heeft ingenomen zien we steeds meer specifieke producten op de markt komen. Ook bij Trek is er serieus ingezet op gravel. Met de Checkpoint serie hebben ze al een ruim assortiment aan gravelfietsen en deze lijn trekken ze nu door in de wielen. De nieuwe Aeolus Pro 3V wielset is de ideale upgrade voor de serieuze avonturier op de fiets. Daarmee doelen ze overigens niet alleen op de gravel rijder, maar ook de bikepacker wordt hier toe gerekend.

Full carbon tubeless clincher
Het mag geen verrassing meer zijn dat het gaat om een wielset die geschikt is voor schijfremmen, steekassen en tubeless banden. Alle nieuwe features zijn aanwezig en de velg is met name geschikt voor het ruigere werk. Zowel voor als achter heeft het wiel 24 straight-pull spaken met een gekruist spaakpatroon. Dit is qua constructie erg stevig en Bontrager hanteert voor deze wielen geen gewichtslimiet qua berijder. De brede full carbon velgen hebben een binnenbreedte van 25 mm en aan de buitenkant meet de velg maar liefst 32 mm.

Door de brede velgen is de set geschikt voor bredere banden. De band zal breder vallen waardoor er meer volume ontstaat en er met een lage bandenspanning kan worden gereden. Hierdoor heb je meer grip en geeft het ook wat extra comfort. Advies van Trek is om deze wielen te rijden met minimaal 32 mm banden. De naaf van de wielen zijn de Rapid Drive 108 uit eigen fabriek. Dit wil zeggen dat de body 108 aangrijpingspunten heeft bij het aanzetten. Dit is een erg directe overbrenging. Deze naven worden door Trek al langere tijd gebruikt in hun mountainbike wielen. Standaard zijn de wielen geschikt voor 12 mm steekassen, maar dit is om te bouwen naar 15 mm, mocht je dat willen.

Carbon care program
De wielen vallen, net als de overige Aeolus modellen, onder het Carbon Care programma. Bontrager is overtuigd van de stevigheid van hun wielen, maar mochten ze toch kapot gaan binnen twee jaar na aankoop, is reparatie of vervanging kosteloos. Een set Aeolus Pro 3V wielen weegt een kleine 1600 gram en is te koop voor € 1299,-.

Meer info via Trek