Wanneer je rustig in het donker fietst, is het belangrijkste dat je zichtbaar bent voor het overige verkeer. Maar wanneer je wat sneller gaat fietsen en ook nog eens de bossen in gaat, is zelf goed kunnen zien opeens erg belangrijk. Je ziet steeds meer dat merken een soort van grootlicht voor op de fiets aanbieden. De Buster 2000 van Sigma is zo’n lamp.

Niet heel fijn voor tegenliggers, maar daar is deze ook niet voor bedoeld. De drie ledjes geven een lichtopbrengst van 2000 lumen en daarmee is het de bedoeling dat je tijdens je tocht zelf genoeg ziet. In de hoogste stand (2000 lumen) gaat de externe accu 2,5 uur mee. In de eco stand (300 lumen) gaat de lamp 20 uur mee. Er zitten ook nog een paar standen hier tussenin. Verder is er ook nog een knipperstand, een pulserende stand en een SOS stand. Die laatste gebruik je in de praktijk meestal als je ergens in een sloot bent beland en je wacht op je redders.

Je kan de lamp via meegeleverde adapters vastmaken op je helm, aan je fiets of aan een houder voor zo’n GoPro-achtige camera die je misschien al aan je fiets hebt zitten. Qua gewicht is de losse accu het zwaarst met 344 gram, de lamp zelf weegt 105 gram en de afstandsbediening weegt 14 gram. De adviesprijs is € 199,95 en voor meer info kan je kijken bij Sigma.

Mocht je trouwens nog nooit een tocht in het donker hebben gemaakt, dan is dat een echte aanrader. Het is echt super leuk om te doen.

sigma-buster2000-lichtsigma-buster2000-2 sigma-buster2000-3