PRO Internal Routing Tool is de complete naam voor dit stukje gereedschap dat ik graag eerder had ontdekt. Ik sleutel graag aan m’n eigen fietsen en een aantal fietsen heb ik zelf opgebouwd. Daarbij was het soms een behoorlijke klus om de interne kabels door het frame te krijgen. Zeker als je daar niet het passende gereedschap voor hebt, want ik was regelmatig met een spaak en pincet in de weer om het toch voor elkaar te krijgen. Nu er over een aantal weken weer een nieuw project op de planning staat, denk ik dat deze tool binnenkort ook op mijn werkbank te vinden is.

PRO Internal Routing Tool

Met deze tool kan je alle type kabels en leidingen voor je fiets door het frame halen. Aan de tool zitten verschillende dopjes die passen op hydraulische leidingen, mechanische kabels en Di2 kabels. In de tool zit ook een kabel, deze koppel je los van het tooltje en draait een magneetje op het uiteinde. Deze kabel stop je bijvoorbeeld in het frame en met een magneetje aan de buitenzijde kan je deze naar een andere uiteinde leiden. Dit werkt natuurlijk hetzelfde bij een stuur of zadelpen met interne kabels. Aan het andere uiteinde van de kabel koppel je de kabel of leiding die door het frame moet om deze vervolgens rustig door het frame te halen. Dit werkt op dezelfde manier als de trekveer die een elektricien gebruikt om de draden door een loze leiding te trekken.

Het tooltje is te verkrijgen bij de Shimano dealers en heeft een adviesprijs van € 52,99. Misschien iets duurder dan ik had gehoopt, maar het zal de opbouw van m’n nieuwe fiets wel een stukje eenvoudiger maken.

Meer info via PRO Bikegear

Tags: