Waar laat je je racefiets als je even een winkel binnen moet om iets te eten te halen. Of als je even op een terrasje gaat zitten uitrusten. Omstanders zijn niet altijd even gecharmeerd als je overal je fiets mee naar toe sleept omdat je terecht bang bent dat je fiets wordt “meegenomen” door iemand anders.

Een eenvoudige oplossing komt van BBB. Zij leveren de Microsafe; een zeer eenvoudig slotje, zodat vreemden niet zomaar met je fiets aan de haal kunnen. Het is een klein slotje wat makkelijk in je zadeltasje of achterzakje past. Ook werkt het met een cijferslotje zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het kwijtraken van de sleuteltjes. Hij is uitgerekt 120 cm lang en de diameter van draad is 3 mm. Zo kan je eenvoudig je fiets vastmaken aan een hekje of iets dergelijks. De prijs is € 6,95.

Natuurlijk, met een betonschaar is het slotje zo open, maar het geeft net iets meer veiligheid en bescherming waardoor je nu wel lekker relax kan genieten van je kopje koffie met appelgebak zonder zenuwachtig je fiets in de gaten te hoeven houden.

Tags: