De Red Dot Design Award is een competitie waarin designs worden beoordeeld op onder andere het esthetische, het innovatie en de kwaliteit. De Bi-Fusion technologie van Roeckl kreeg een Red Dot Award voor de nieuwe innovatieve manier van padding. De Bi-Fusion padding is namelijk gemaakt uit twee verschillende lagen: een combinatie van gel en foam. Samen moet het zorgen voor grip en comfort.

Waarom twee lagen? De twee verschillende lagen hebben verschillende eigenschappen. De eerste laag (oranje) is flexibel en elastisch, zodat de handschoen zich goed rond het stuur zou moeten vormen. Ook moet de laag door een hoge rebound de klappen van gravel, slecht wegdek of kasseien op kunnen vangen. En door de flexibiliteit moet de druk ook beter worden verdeeld. De tweede laag (groen) helpt ook mee in het opvangen van klappen, maar zorgt vooral voor het draagcomfort voor de handen. Ook geeft de tweede laag meer stevigheid aan de handschoen om zo de flexibiliteit van de eerste laag te ondersteunen.

Klinkt goed die nieuwe techniek! Maar in welke handschoenen vind je de Bi-Fusion technologie nou terug? Voor de handschoenen met korte vingers heb je de keuze uit de ICON, ITON of ITARA. De prijzen liggen tussen de € 55,- en € 65,-. Daarmee zijn de handschoenen geen prijsvechters, maar de meerprijs is te overzien. Ik ben in ieder geval benieuwd geworden of de handschoenen de Red Dot Award echt waardig zijn.

Meer info via de verdeler van Roeckl