Nieuw in het Enve assortiment is een serie zadels. Hiervoor zijn ze de samenwerking aangegaan met Selle Italia. Hun favoriete zadelmerk en in het bijzonder het Boost SLR zadel. Deze is nu uitgerust met een nieuw Enve design.

Selle Italia SLR

Qua vorm is het zadel vergelijkbaar met de Boost SLR van Selle Italia zelf. Zo is het verkrijgbaar in een 130 mm of 145 mm brede uitvoering. Daarbij kan je ook nog kiezen voor een carbon rails of titanium rails. Dit zijn dan ook de vier opties die Enve biedt. Het 130 mm brede zadel met carbon rails weegt volgens Enve slechts 122 gram, tegenover 158 gram voor hetzelfde zadel met de titanium rails. Ga je voor het bredere 145 mm zadel met carbon rails, dan weegt deze 129 gram en de titanium uitvoering heeft een gewicht van 163 gram. Met een lengte van 248 mm is het een kort zadel, zoals we eigenlijk de laatste jaren vooral zien.

Enve design

Het verschil met het reguliere Selle Italia zadel is de afwerking aan de bovenkant. Hier zie je niet alleen een Selle Italia logo, maar ook dat van Enve. Aan de voorkant van het zadel is het Enve logo ook in het zadeldek gedrukt. Het zadel is vanaf nu te koop vanaf $ 275,- voor de titanium rails en $ 400,- voor de carbon variant. Voor de Enve liefhebbers.

Meer info via Enve

Tags: