Als je op reis gaat met je fiets, dan gaat het niet meer om snelheid. Het moet allemaal vooral functioneel en praktisch zijn. Maar het oog wil ook wat, nietwaar?

Wanneer je fiets naast zijn berijder ook nog allemaal tassen moet kunnen dragen volstaat een doorsnee ‘racemodelletje’ doorgaans niet meer. Dan kom je op het terrein van de randonneurs. Fietsen om mee te reizen, inclusief allerlei tassen. De klassieke randonneur met spatborden en dergelijke zien we niet veel meer, maar wel de stevige gravelbike-achtige fietsen met ruimte voor dikkere banden.

De mannen achter het Berlijnse Fern, Florian Haeussler en Phillip Zwanzig, hebben samen meer dan 30.000 km gereisd met de fiets en op een van de trips is het idee ontstaan om zelf frames te gaan maken. De ervaring was er inmiddels wel, dus die konden ze goed gebruiken. Ze maken maatfietsen (met een wachttijd van een jaar!), waaronder deze Chuck.

Met 26 inch wielen en 54 mm banden is het een kruising tussen een randonneur en een mountainbike. Ook een XT achterderailleur en klassieke maar zwart gemaakte Dura Ace cranks. En geen schijfremmen, maar V-brakes. Niets is standaard aan de fiets en dat maakt het zo leuk om naar te kijken. Een beetje een allegaartje, maar waar wel goed over is nagedacht.

De tassen zijn van het eveneens Berlijnse Gramm. Ze lijken klassiek maar zijn met moderne materialen gemaakt. En de kleur van de tassen en de fiets passen natuurlijk ook nog eens goed bij elkaar.

Via Fern Fahrräder