Waar de ene wielerfan zich in de winter vermaakt met het kijken van veldrijden, zet de ander in januari vroeg de wekker om met de Tour Down Under de eerste wielerkoers van het jaar mee te pakken. Maar voor de meesten van ons start het seizoen toch echt met de Omloop het Nieuwsblad, traditioneel op de kalender in het laatste weekend van februari. Zaterdag is het dan eindelijk zover!

En ja, ook wij kijken daar altijd reikhalzend naar uit. ’s Ochtends fietsen en ’s middags lekker op de bank hangen voor de televisie. Wat wil je als wielrenner nog meer?! Wennen aan de nieuwe wieleroutfits, en aan de nieuwe ploegen van renners die een transfer hebben gemaakt, je kent het wel. Aanstaande zaterdag (24 februari) staat de Omloop op het programma, en dan is het wielerseizoen 2024 definitief losgebarsten.

De voorjaarsklassiekers op een rijtje

En mocht je de data van de voorjaarsklassiekers nog niet in je agenda hebben gezet, zou ik zeggen: pak je agenda er maar bij. We hebben de data van de klassiekers op een rijtje gezet, zodat je weet wanneer je ingeschakeld moet zijn op NOS, Sporza of Eurosport.

Februari:
24/2: Omloop het Nieuwsblad
25/2: Kuurne – Brussel – Kuurne

Maart:
2/3: Strade Bianche
13/3: Nokere Koerse
15/3: Bredene Koksijde
16/3: Milaan – Sanremo
20/3: Brugge – De Panne
22/3: E3 Saxo Classic
24/3: Gent – Wevelgem
27/3: Dwars door Vlaanderen
30/3: Volta Limburg Classic
31/3: Ronde van Vlaanderen

April:
3/4: Scheldeprijs
7/4: Parijs – Roubaix
10/4: Brabantse Pijl
14/4: Amstel Gold Race
17/4: Waalse Pijl
21/4: Luik – Bastenaken – Luik

En mocht de lijst nog niet lang genoeg zijn dan heb je tussendoor nog Parijs – Nice van 3 tot 10 maart en Tirreno – Adriatico van 4 tot 10 maart. En twee weken na Luik – Bastenaken – Luik begint de Giro alweer. Veel kijkplezier en vergeet vooral zelf niet de fiets op te stappen.