De sub-700g categorie wat betreft het gewicht van het frame is bijzonder, al is het niet uniek. Een aantal merken hebben al zo’n frame in hun collectie en nu heeft Factor ook aangekondigd om met een frame (maat 54) te komen die onder de 700 gram weegt. Hoeveel precies, daar doen ze geen uitspraak over.

De O2 VAM (Velocita Ascensionale Media) zoals de fiets zo mooi heet, is een afgeleide van de O2. Maar volgens Factor is het frame lichter en ook stijver dan de O2. Dit hebben ze weten te doen door een andere manier van het op elkaar persen van de lagen carbon. Een technisch verhaal met als resultaat dit lichte frame. De fiets is er voor zowel schijf- als velgremmen en is geschikt voor banden tot en met 30 mm. Ook de kabelgeleiding hebben ze verbeterd en het bottombracket heeft een update gekregen.

De adviesprijs is stevig zoals je van Factor misschien al verwacht. De Europese prijs is ons nog niet bekend maar de dollar prijs is $ 5499,- voor de frameset (inclusief voorvork, zadelpen, stuurpen en een CeramiscSpeed bottombracket en headset).

Meer info via Factor