Niet één, maar twee ploegen voor EF Education dit jaar. Want naast de mannenploeg, zijn ze sinds begin dit jaar ook sponsor en naamgever van de vrouwenploeg Team Tibco-Silicon Valley Bank. Zij gaan vanaf nu door het leven als EF Education-Tibco-SVB en bij de mannen is de naam veranderd naar EF Education-Easypost. Daar is met Easypost een mede-hoofdsponsor bijgekomen. Een dames- en herenteam dat zal gaan rijden met een outfit dat erg veel overeenkomsten heeft, maar niet helemaal hetzelfde is.

Rapha, Cannondale en POC

De naam van het heren- en damesteam verschilt, vanwege de naamgevende sponsoren. Maar voor beide teams geldt dat ze fietsen op Cannondale, een helm en bril dragen van POC en dat de kleding van Rapha is. En ook dit jaar is de belangrijkste kleur roze. In het shirt van de dames zijn er lichtblauwe details te zien, en bij de heren lijkt dit donkerblauw/zwart. Als je goed kijkt zie je in het design ook het ruitvormige ‘Argyle’ patroon terug. Dit is al jaren een herkenbaar patroon dat door de Amerikaanse ploeg wordt gebruikt.

Als ik kijk naar de foto’s lijkt het er op dat de broek van het heren outfit een paar tinten lichter is geworden. Dit kan natuurlijk ook komen door het lekkere zonnetje dat in Girona scheen tijdens het maken van de foto’s. Bij de dames lijkt het erop dat ze wel de donkerblauwe kleur hebben. Op de broek en het shirt zijn de verschillende sponsoren in het wit afgebeeld. Niet heel opvallend ten opzichte van het roze, al is het bij de broek meer dan goed leesbaar.

Meer dan alleen WorldTour

Samen met de ploeg is Rapha opzoek naar nieuwe invalshoeken van de wielrennerij. Dat willen ze onder meer uitstralen met dit opvallende outfit en het veelzijdige programma dat ze rijden. Want naast de WorldTour blijven renners als Lachlan Morton ook aan het team verbonden. Hij zal voornamelijk te gekke offroad-avonturen gaan maken. Zeker is al dat hij de Life Time Grand Prix zal gaan rijden. Een klassement van zes offroad wedstrijden waaronder Unbound en Leadville.

Ook verwacht ik dat er in mei nog een afwijkend outfit komt voor de Giro. Je mag immers niet in dezelfde kleur als de klassementsleider rijden. Daar zullen we nog even op moeten wachten, maar met het reguliere opvallende roze outfit zijn ze ook in het peloton niet te missen!

Meer info via EF Education-Easypost en EF Education-Tibco-SVB

Tags: