Wie wil er nou niet over de kasseienstroken fietsen waar vele wielergevechten zijn uitgevochten door de groten der aarde. Je kan een dag voor de prof editie van Parijs-Roubaix mee doen aan de toerversie en voelen wat het is om over kasseien heen te rijden. En dat is afzien kunnen wij uit ervaring vertellen. De Paris-Roubaix Challenge wordt gehouden op 13 april 2019.

Drie afstanden
Je kiezen uit drie afstanden van 70, 145 en 172 km. De startplaats van de afstanden 70 en 145 km is Roubaix. De startplaats van de 172 km is het plaatsje Busigny. Elke afstand eindigt op de beroemde wielerbaan van Roubaix. Om in Busigny te komen, wordt er een pendelbus vanuit Roubaix aangeboden.

Kasseienstroken
In de route van 70 km zitten 7 kasseienstroken verwerkt en je komt een verzorgingspost tegen. In die 70 km moet je onder andere fietsen over de beroemde kasseienstrook Carrefour de l’Arbre. De route van 145 km bevat 18 kasseienstroken. De langste kasseienstrook van het rondje is 3,7 km dus dat is flink afzien. De langste route die je kan rijden is 172 km. Je gaat dan over 29 kasseienstroken. Tijdens deze afstand heb je genoeg punten waar je even kan uitrusten want er zijn 3 verzorgingsposten langs de route.

Misschien een leuk doel voor volgend jaar met je trainingsgroep. Een keer wat anders dan de Nederlandse dijken. En je kan de dag erna de wedstrijd van de profs nog kijken ook.

Voor meer informatie zie de website van de organisatie.