Twee exclusieve Britse merken die de handen ineen slaan, dat kan toch alleen maar goed gaan? In dit geval gaat het om autobouwer Aston Martin en fietsenmerk J.Laverack en dat resulteert in een hele gave racer met indrukwekkende details: de J.Laverack Aston Martin .1R. Het frame is gemaakt van carbon gecombineerd met titanium en veel onderdelen zijn geïnspireerd op de Aston Martin Valkyrie. Je kent ‘m wel, die futuristische raceauto.

J.Laverack maakt van origine titanium racefietsen en Aston Martin maakt snelle auto’s. De buizen van het frame zijn gemaakt van carbon, en de lugs zijn van titanium. Het frame is ontworpen in de studio waar ook Aston Martins ontworpen worden en volgens de merken worden voor de productie technieken gebruikt die ook in de Formule 1 gebruikt worden.

De details naderen perfectie

Op het eerste oog is de fiets al heel fraai, maar als je langer kijkt zijn de details eigenlijk nog indrukwekkender. We lichten er een paar uit, kijk bijvoorbeeld eens naar de carbon crankarmen. Het laatste stukje wordt in dezelfde kleur als het frame gespoten. Dat uiteinde rolt uit een 3D-printer en is van titanium. Hiermee kun je zelf de cranklengte bepalen om zo tot een perfecte fit te komen.

Of naar de cockpit, waar geen enkel boutje of kabeltje zichtbaar is. Een ander opvallend detail is de uitsparing in de stuurpen, en dat ziet er vanaf de zijkant heel sierlijk uit. De cockpit wordt 3D op maat geprint.

Of kijk eens naar de schrijfremmen en de remmen zelf. Deze zijn goudkleurig uitgevoerd en de remmen zijn geïntegreerd in het frame. De schijven zijn geïnspireerd op de velgen van de Aston Martin Valkyre. Een ander mooi detail vind ik het klassieke Brooks zadel, dat afgewerkt is met alcantara of leer.

De klant is koning

De kleuren van het frame bepaal je helemaal zelf als klant. De stuurpen en de cockpit zijn standaard mee gespoten en bovenaan de achtervork en op de cockpit zien we het logo van Aston Martin, en op het balhoofd staat het logo van J.Laverack. Op de bovenkant van de bovenbuis staat de typeaanduiding, .1R en verder is het frame clean uitgevoerd. Elk frame is voorzien van een uniek nummer op de onderbuis.

En elk frame wordt individueel gebouwd, op de exacte maten van de klant. Kosten noch moeite worden gespaard, want je krijgt een bike fit van een halve dag op het hoofdkantoor van Aston Martin. Prijzen worden niet genoemd, en daar kom je pas achter als je in het bestelproces zit. Maar verwacht geen goedkope fiets, al zal hij vast goedkoper zijn dan je Aston Martin Valkyrie.

En naast de bike fit ga je aan de gang met alle opties qua kleuren en afwerking. Je hebt de keuze uit de topgroepen van Shimano, Sram en Campagnolo en daarnaast is er ook qua design veel te kiezen. Zelfs voor de afwerking van het stuur kun je kiezen, en wel tussen alcantara of leer. Persoonlijk zou ik het design lekker laten matchen met je Aston Martin 😉

Meer info via J.Laverack.