Canyon breidt z’n team met rijders uit met Jasper Ockeloen. De Nederlandse wielrenner die de laatste jaren vooral gravelwedstrijden rijdt, zal deze dit jaar rijden met Canyon bikes.

Alweer in 2019 spraken we Jasper Ockeloen nog over zijn plannen en doelen. Afgelopen jaren is er toch weer het een en ander veranderd. Toen ging het vooral over de strandraces maar nu is de focus verlegt naar gravel. Hij won in 2022 al de gravelwedstrijd Gravel Locos in de Verenigde Staten. Hopelijk komen daar dit jaar weer mooie overwinningen bij. Veel gravel dus, al was zijn eerste wedstrijd in de Canyon kleuren dit jaar tijdens de Egmond Pier Egmond strandrace. Een vijfde plek was het resultaat.

We weten dat Canyon haar rijders vaak een custom uitvoering geeft, zoals de MTB van Adreas Seewald. We zijn benieuwd of hij nog een custom Canyon Grail of Grizl krijgt dit jaar. Voor nu rijdt hij strandraces tot het NK dat op 19 februari wordt gehouden. Daarna zal hij zich focussen op gravel. Hij fietst met een aangepaste Canyon Exceed afgemonteerd met een SRAM XPLR groepset, 48T kettingblad en Zipp 3ZERO Moto wielen and Schwalbe G-One banden.

via Canyon