lazer volante helm steven kruijswijk lotto jumbo

Aan de vooravond van de start van de rest van het wielerseizoen presenteerde Lazer hun nieuwste helm, de Volante. Die moet voor teams als Sunweb en Jumbo-Visma het verschil gaan maken in de tijdritten.

Voor tijdrijden, triatlon en de baan

De helm is natuurlijk niet alleen geschikt voor tijdritten, ook op baan zal de helm gebruikt worden. Naast met de eerder genoemde teams is er ook met de Nederlandse Baanselectie samengewerkt om de helm zo snel mogelijk te maken.

Ze hebben op verschillende locaties met verschillende testers tests uitgevoerd om zoveel mogelijk verschillende situaties na te bootsen. Het resultaat hiervan is volgens Lazer ‘hun snelste helm ooit’.

Nieuwe technieken

De helm heeft een aantal nieuwe technologieën meegekregen. Het Lazer Turnfit Tilt-systeem maakt het mogelijk om de positie van de helm aan te passen, ook als je de helm vast op je hoofd hebt gezet met het retentiesysteem.

In de punt aan de achterzijde is een open ruimte. Deze kan gebruikt worden om een paardenstaart in te stoppen, maar kan ook gebruikt worden om ijs te plaatsen voor verkoeling van de renner bij warme dagen. Ze noemen het de Ice Stuff Box.

Binnenin de helm wordt Aerated X-Static padding gebruikt. De stof remt de groei van bacteriën en laat met behulp van strategisch geplaatste gaten meer lucht door de padding stromen.

Tenslotte is er nog de lens. Deze is magnetisch en panoramisch en is volledig geïntegreerd met de helm. De helm zal voor het eerst gebruikt worden in de tijdrit van de Tour op 19 september, de voorlaatste dag van de ronde. De helm is er in de maten S (52-56 cm) en M/L (55-59,9 cm) en weegt respectievelijk 340 en 380 gram, exclusief de lens die 135 gram weegt.Hij is verkrijgbaar in het zwart vanaf november met een adviesprijs van € 374,99. Alle verdere info en waar te koop bij Lazer.