De maximale bandenmaten van gravelbikes zijn in de loop van de jaren toegenomen. De 35mm band die eerst ‘gigantisch’ leek naast een raceband is nu de ondermaat geworden voor de avontuurlijke fietsen. En meer volume voor een band, betekent dat een andere pomp fijner is. Daarom zijn er al een lange tijd twee verschillende pompen voor mountainbikes en racefietsen. Natuurlijk lukt het om met beide pompen je banden op te pompen maar het gemak is toch anders.

Lezyne Gravel Floor Drive

Lezyne heeft nu dus vloerpompen voor gravelbikes. En gelijk drie stuks. Ontworpen voor banden met een volume tussen race- en mountainbikebanden in en tot een druk van ongeveer 7 bar. De kop is ontworpen met tubeless banden in gedachten en heeft een dubbele toepassing. Je kunt de banden oppompen via het presta-ventielkern of je kunt de ventielkern verwijderen en de band direct op de buitenkant van het ventiel plaatsen, zodat je een extra grote opening hebt om de tubeless band goed in de velg te laten ‘ploppen’. Misschien denk je dat zo’n gravelpomp weer een hype is die je niet per se nodig hebt. Maar dat dachten we ook toen de eerste gravelbikes op het toneel verschenen. Dus de tijd zal het leren. De pompen hebben een houten handvat, en een extra lange slang.

Er zijn dus drie nieuwe gravelpompen. De range begint met de Sport Gravel Floor Drive. Deze pomp kost € 61,95 heeft een analoge drukmeter, een stalen buis en een composiet voet. Je hebt de keuze uit een rode of zwarte pomp. Een stapje hoger heb je de Gravel Floor Drive. Deze pomp is op dezelfde manier opgebouwd, is er alleen in het zwart, maar heeft een digitale drukmeter en kost daardoor € 81,95. Aan de top is er voor € 104,95 de Gravel Digital Drive Pro met een aluminium buis en voet. Door de glimmende afwerking ziet de pomp er gelijk premium uit.

Meer info via Lezyne

Lezyne Gravel Digital Drive Pro
Lezyne Sport Gravel Floor Drive