De Britse wielbouwers van Hunt brengen een nieuw setje wielen op de markt, en de wielset is specifiek gebouwd voor de klimgeiten onder ons. Slechts 963 gram wegen de wielen samen en dat is bijzonder licht voor een set carbon wielen met een 30 mm hoge velgrand. De wielset is geschikt voor tubes.

De velgen zijn matzwart en hebben dus een velghoogte van 30 mm. Op iedere zijkant van de velg staat twee keer het logo met daarnaast de merknaam in het wit. Lekker eenvoudig. Verder zijn de velgen en de spaken egaal matzwart, en dat zorgt voor een net uitziend wielset.

Opvolger van set voor velgremmen

De wielset is de opvolger van de gelijknamige wielset, maar dan zonder de toevoeging Disc. En je raadt het al, dat wielset werd in 2018 geïntroduceerd als lichtgewicht klimwielset voor racefietsen met velgremmen. Maar ook Hunt gaat met de tijd mee, en schijfremmen zijn nu eenmaal niet meer weg te denken van een racefiets. We hebben al eens gereden met wielen van Hunt, want even geleden hebben we de Hunt 44 Aerodynamicist wielset getest. Daar was Coen toen erg over te spreken.

963 gram voor het complete set

Naast de velgen zijn ook de spaken van carbon. Ook de spaken zijn van het merk Hunt zelf en door het gebruikte materiaal wegen deze spaken maar 2,6 gram per stuk. Handig om weten is dat de spaken individueel vervangbaar zijn, als er ooit een spaak breekt. In het voorwiel tellen we 18 spaken en in het achterwiel zien we 20 spaken. Het voorwiel weegt 426 gram en het achterwiel 537 gram, en dat zorgt voor een totaal gewicht van 963 gram!

Het achterwiel heeft een 40-tands naaf en er zijn body’s beschikbaar voor Shimano, Sram, Campagnolo. De H_Ratchet UD SL naaf is ook van Hunt zelf en deze is gemaakt van 6066-T6 aluminium.

Tubes erop en gaan

De velgen hebben een externe breedte van 26 mm en zijn specifiek gemaakt om te rijden met tubes met een breedte van 23-28 mm. De wielen zijn dus niet geschikt voor draadbanden of tubeless gebruik. Hopelijk komt er ook nog een draadband versie, al zal de set dan ietsje zwaarder worden want dan spreek je een grotere doelgroepaan. Maar Hunt geeft aan dat dit wielset specifiek voor wedstrijden is gemaakt en dan is het rijden met tubes natuurlijk geen probleem. Het setje kost € 1.699,- en is vanaf nu verkrijgbaar.

Meer info via Hunt Wheels.

Tags: