‘Je rijdt er mee, of je wordt er door ingehaald’. Dat is vrij vertaald de boodschap die Lightweight meegeeft bij de nieuwe Evo generation. Afgelopen tijd zijn ze bezig geweest om iets dat “bijna perfect is” nog beter te maken. Dat is de Evo generation van de Meilenstein, de Fernweg 63 en 85 en de Wegweiser.

Tubeless en CFRP vezels
De Generation Evo wielen zijn tubeless en verkrijgbaar als clincher versie voor schijfremmen. Bij de ontwikkeling van deze wielen wordt er gebruik gemaakt van een vernieuwde layup van de CFRP-vezels. CFRP is een verzamelnaam voor een carbonvezel dat is verstevigd met behulp van een polymeer. Dit resulteert in stijf en lichtgewicht High Modulus carbon dat gebruikt wordt voor de spaken van de Generation Evo wielen. De eigen Pentagon naaf met DT-Swiss binnenwerk is ongewijzigd ten opzichte van zijn voorgangers.

Lightweight Meilenstein Evo

Dankzij het gebruik van deze High Modulus spaken hebben ze een sterker en stijver wiel gebouwd zonder dat het gewicht toeneemt. De verhoogde stijfheid en directe krachtoverbrenging moet het wiel directer laten reageren bij het aanzetten en remmen. Deze stijfheid heeft ook een positieve uitwerking op het stuurgedrag en door de stevigheid moeten de wielen een langere levensduur hebben.

Ondanks de hoge stijfheid van het wiel vindt Lightweight comfort ook belangrijk. Dat is ook de reden waarom alle velgen uit de Generation Evo serie tubeless zijn. De soepele rij-eigenschappen met een lagere bandenspanning dragen bij aan een comfortabele rit, aldus Lightweight.

Lightweight Wegweiser Evo

Gravel en Cross
De Fernweg 63 en 85 zijn twee wielsets die specifiek voor de weg zijn geproduceerd. In het begin van 2019 zijn deze velgen voorzien van een nieuw aerodynamisch design. De Meilenstein en Wegweiser uit de Generation Evo serie zijn, zeker in combinatie met de tubeless velg, ook geschikt voor cross en gravel. Lightweight schaart zich al jaren in het rijtje van high-end producten en dat geldt ook voor de Generation Evo. Een set Wegweiser wielen kost € 3500,-. Voor de Meilensteins ligt de prijs op € 4690,- en de Fernweg wielen gaan over de toonbank voor € 6890,-. Daarbij zit er geen prijsverschil tussen de 63 mm of 85 mm hoge velgen.

Alle info bij Lightweight