Team Sky wordt al heel wat jaren gesponsord door het Italiaanse Kask. Daarbij hebben de renners keuze uit meerdere verschillende helmen waaronder de Kask Protone. Die helm heeft een aerodynamische vorm maar door de grote openingen aan de voorkant ook ruim voldoende ruimte voor verkoeling.

De Protone helm is verkrijgbaar in vele verschillende kleurcombinaties. En alsof dat nog niet genoeg is zijn er sinds kort een vijftal limited editions aan de collectie toegevoegd. Het verschil hierin is de kleurcombinatie of beter gezegd: geen kleurcombinatie. De limited uitvoeringen zijn zogeheten Solid Colors. Hierbij is de schaal van de helm geheel dezelfde kleur. Hierbij hebben ze niet voor de standaard kleuren gekozen, al klinkt het qua kleuren wel zo. Je hebt keuze uit de kleuren Orange, Blue, Grey, Yellow en Bordeaux.

De Yellow Solid uitvoering van de Protone lijkt op de helm waarmee de renners van Team Sky de Champs-Elysees opdraaiden tijdens de gewonnen Tour van afgelopen jaar. Een mooie opvallende helm die eens niet fluorescerend is, zoals vaak wel het geval is als er een gele kleur wordt gebruikt voor een helm. Ik vind de Bordeaux en Grey uitvoering een erg chique uitstraling hebben. Ingetogen, maar mooie kleuren die mooi te combineren zijn met donkere kleding. De Blue en Orange kleuren zijn wat dat betreft feller qua kleur, maar ook weer een paar tinten anders dan de oranje of blauwe kleuren die we normaal veel tegenkomen in de wielersport. Hiermee hebben ze, ondanks dat de helmen niet nieuw zijn, toch vijf mooie en unieke kleuren aan het assortiment toegevoegd.

Via Kask

Tags: