Komende zomer zijn de Olympische Spelen in Parijs, en speciaal daarvoor komt Lightweight met een wel heel unieke wielset. De Lightweight Meilenstein Evo Signature Gold Edition. Dit is allereerst een eerbetoon aan oprichter van Lightweight, Heinz Obermayer. Maar daarnaast ook aan Richard Carapaz, die in 2021 in Tokio Olympisch goud haalde met Lightweight wielen.

Oplage van 99 en 23-karaat bladgoud

Het is misschien een beetje verwarrend, maar het gaat om een set Meilenstein Evo wielen, waar de naam van Heinz Obermayer aan is gegeven. Niet te verwarren met de Lightweight Obermayer of de Meilenstein Obermayer wielsets, die Lightweight ook in haar collectie heeft. De wielset komt in een oplage van 99 sets, die worden verdeeld over verschillende werelddelen. Zo zijn er in Europa 33 sets beschikbaar, en ook voor Amerika en Azië zullen deze aantallen beschikbaar zijn. Het is overigens niet de eerste keer dat Lightweight met goud aan de slag gaat, en ook de oplage van 99 zagen we eerder bij de Lightweight Obermayer Gold ED wielen.

De logo’s op de velgen zijn van 23-karaat bladgoud, waarbij elke wielset een uniek nummer mee krijgt. Op de foto’s zie je nummer 1/99. Daarnaast zie je ook in het goud de handtekening van Heinz Obermayer staan. Bij Lightweight weet je dat de prijs hoog is en naast het bladgoud, zijn de wielen ook nog eens uitgerust met Ceramicspeed lagers. Hiermee komt de prijs op maar liefst € 6950,-. Maar dan heb je natuurlijk wel een uniek setje wielen, die je niet snel in het wild zal tegenkomen.

Via Lightweight