De samenwerking tussen Sidi en Katusha Alpecin gaat inmiddels al het vierde jaar in. Net als voorgaande jaren rijden de mannen met een paar custom Sidi’s in teamkleuren. De Sidi Shot Air Katusha Limited, zoals de schoen volledig heet, komt ook beschikbaar voor fans. Overigens hoef je niet per se fan te zijn, want als je de schoen gewoon mooi vindt qua kleur kan je ze ook aanschaffen.

Topmodel
Zelf zegt Sidi dat het één van de topmodellen is uit de 2019 collectie. Het topmodel is de Sidi Shot, die we eerder al zagen in een Limited Giro d’Italia uitvoering. Deze Katusha Alpecin schoenen zijn de Sidi Shot Air en het verschil daarbij is dat het bovenwerk geperforeerd is. Het heeft een gaatjes-structuur waardoor het beter ventileert en prettiger is bij warmere temperaturen. Voor de rest zijn de Shot modellen hetzelfde.

Ze hebben de herkenbare ‘Tecno-3′ sluiting op de wreef van de schoen. Deze sluiting lijkt op het draai-systeem van een BOA maar deze komt uit Sidi’s eigen fabriek. De zool is volledig van carbon en de hak van de schoen is aan te passen met het eigen retentie systeem.

Vanaf april verkrijgbaar
De Katusha Alpecin Limited schoenen worden geleverd in een speciale verpakking. Net als de schoen zelf heeft de verpakking ook de teamkleuren van de ploeg. Dit is overigens niet wit maar heel licht blauw, met donker rood en oogt naar mijn mening erg chique. Bij de schoenen komen een paar sokken en een tasje, waar alle namen van de renners op zijn gedrukt. De schoenen zullen vanaf april bij Sidi dealers in de winkel verkrijgbaar zijn.