In het kader van veiligheid, zijn ze bij Ekoï de laatste tijd bezig geweest met de ontwikkeling van verschillende producten die hieraan bijdragen. Een van deze producten is de Magnet LED. Een simpel klein achterlichtje, dat wordt bevestigd met behulp van twee magneetjes.

Het lampje bestaat uit twee delen. Het lampje zelf, en een stukje rubber dat voorzien is van twee magneetjes. Het rubberen deel met de magneetjes houd je aan de binnenkant van je jersey en aan de buitenkant houd je het lampje er tegenaan. De magneten zijn stevig genoeg voor bevestiging op een winterjas of rugtas. Ook bij stevig schudden blijft alles netjes op z’n plek zitten. Het lampje is voorzien van twee led lampjes die goed zijn voor 12 lumen. Tussen deze led lampjes zit een zwart knopje om de verlichting te bedienen. De lamp heeft drie standen en werkt op twee knoopcel batterijen. De lamp gaat op de meest felle stand ongeveer een uur mee volgens de beschrijving. Iets minder fel houdt de lamp het twee uur uit en in de knipperstand zal deze vier en half uur meegaan.

Vanwege het feit dat deze lamp gebruik maakt van twee knoopcel batterijen, is het geen lampje om dagelijks een avondvullende rit mee te gaan rijden omdat je dan elke dag de batterijen moet wisselen. Zelf zou ik deze lamp in de zak steken wanneer ik in het voor of najaar aan het eind van de middag een rit ga maken, waarbij de kans bestaat dat ik in het schemerdonker thuis kom. Hij is klein, licht, simpel te monteren, makkelijk in gebruik en zorgt ervoor dat je beter zichtbaar bent. Het lampje kost € 9,99.

Via Ekoï