Een draadloze accupomp is bij de cross niet weg te denken. Al sinds jaar en dag is de ‘PAG’ een begrip. In de voorbereiding voor de wedstrijd hoor je het herkenbare ratelende geluid op hoeken van de parkeerplaats. Maar de laatste tijd werd dat minder, want de Bosch PAG Accupomp wordt al een aantal jaren niet meer gemaakt. Mijn PAG heb ik ooit via Marktplaats op de kop weten te tikken. Maar als deze nu sneuvelt, zal er naar een alternatief moeten worden gezocht.

Bosch EasyPump acculuchtpomp

En een alternatief heeft Bosch nu zelf met een soort PAG 2.0, De EasyPump. De ouderwetse PAG zag er uit als een accuboor met een slangetje maar daar lijkt de nieuwe EasyPump niet meer op. Hij is een stuk compacter, heeft een interne accu en in het handvat zitten verschillende opzetstukjes. Hiermee past hij op verschillende fietsventielen, maar ook je autoband of bal kun je ermee oppompen. De accu wordt opgeladen via USB-C en volgens Bosch kun je met deze pomp tot een druk van 10,3 Bar de banden oppompen. Daarmee is deze nieuwe pomp dan ook goed te gebruiken voor je racefiets.

Nauwkeurig pompen

De EasyPump heeft een klein scherm waarmee je de druk tot twee decimalen nauwkeurig kunt aflezen. Dit was bij de ouderwetse PAG ook al het geval en dat maakt de pomp ideaal voor de cross, waarbij het qua bandenspanning vaak op tienden aan komt. Bij de EasyPump kun je de gewenste druk vooraf instellen, zodat hij automatisch de juiste hoeveelheid pompt.

Of ze het er om doen bij Bosch weet ik niet, maar ook de EasyPump is momenteel lastig te bestellen. En dat terwijl hij amper een maand op de markt is. Op de website van Bosch vind je meer info.