In 2023 bestaat de NL Gravel Series uit 5 events. Tijdens de events zijn er wedstrijden voor dames en heren én er is een toertocht, en daarmee spreekt de organisatie een breed publiek aan. Gravelen is de laatste jaren populair en deze evenementen zijn zowel interessant voor de beginnende als de ervaren gravelrijder, omdat er én een wedstrijd én een toertocht wordt georganiseerd. Merida is vanaf dit jaar de hoofdsponsor, en vandaar ook de aangepaste naam: Merida NL Gravel Series.

5 wedstrijden, een NK en een eindklassement

Het eerste event op de kalender vind plaats op 14 mei, in Aalten. Daarna volgt er in juni een event in Zandvoort en het 3e event, op 9 september in Banholt, is tegelijkertijd ook het Nederlands Kampioenschap Gravel. Daarna volgen er nog wedstrijden in Meerveld en Epe. Voor de leider in het klassement is er een leiderstrui en na de 5 wedstrijden wordt er een eindklassement opgesteld. Alle wedstrijden worden verreden op omlopen van zo’n 10 kilometer waarbij de vrouwen 2 uur en de mannen 3 uur koersen. Het leuke aan de wedstrijden is dat iedereen met een licentie zich kan inschrijven, waardoor de wedstrijden met een mix van renners van verschillende niveaus worden gereden.

Graveltochten

Tijdens alle events is er naast een wedstrijd dus ook een toertocht. Deze toertochten zijn voor iedereen toegankelijk en de enige vereiste is het dragen van een helm. Een gpx-bestand met de route krijg je na de inschrijving toegestuurd en de toertochten worden verreden op een gravelroute in de omgeving van de wedstrijd. Omdat de toertochten starten op het wedstrijdterrein kun je direct ook de sfeer van een wedstrijd proeven.

De data

14 mei Aalten
10 juni Zandvoort
9 september Banholt (tevens Nationaal Kampioenschap)
23 september Meerveld
14 oktober Epe

Meer info op de website van Merida NL Gravel Series.