Bastion Cycles is een Australisch merk dat is opgericht door engineers uit de autobranche. Het fietsenmerk maakt custom fietsen en werkt met een viertal frames als uitgangspunt, waaronder deze Superleggera. Verder is het allemaal aan de klant, zowel qua paintjob als afmontage. En daar rollen natuurlijk supergave fietsen uit zoals deze.

Het frame van deze Bastion Cycles Superleggera is gemaakt met carbon buizen en titanium lugs. De fiets heeft twee heel opvallende kleuren: glanzend donkerrood en goud. En zoals je bij een fiets als deze wel mag verwachten hebben ze ook de zadelpen en de cockpit meegespoten. Zoals je op de foto’s kunt zien glanst de fiets in de zon op zijn mooist. De basis van het frame is rood en de decals en de lugs zijn in een goudkleur gespoten. Erg opvallend, maar ook erg mooi als je het mij vraagt.

Bij een fiets als deze is het niet verrassend dat hij is afgemonteerd met een Shimano Dura Ace Di2 groepset. Nog wel de 11-speed uitvoering, maar wel in combinatie met een THM Clavicula SE crankstel met powermeter, Carbon-Ti kettingbladen en Partington R-Series wielen. De cockpit is de THM Frontale en een S-Works Power zadel, Pirelli P Zero banden en Speedplay pedalen maken de fiets compleet. De complet fiets komt uit op 6.5 kilo.

Je hebt twee dingen nodig: geld en geduld

Aan een fiets als deze hangt natuurlijk geen standaard prijskaartje, aangezien je vrijwel alle onderdelen zelf uit kunt kiezen. Bastion Cycles geeft aan dat klanten omgerekend zo rond de € 18.000,- kwijt zijn voor een vergelijkbare fiets, en dat de levertijd 12-15 maanden is. Je hebt dus geld en geduld nodig, al kun je tijdens de maanden wachttijd ook nog doorsparen natuurlijk 😉

Meer info via Bastion Cycles.