Stijlvol en veiligheid kunnen prima samen, zo laat het Britse Métier zien. Hun Beacon jack en gilet hebben aan de voor- en achterkant geïntegreerde LED’s.

Dat het ’s avonds belangrijk is om verlichting te hebben weten we allemaal wel, al handelt niet iedereen er naar helaas. Lampje voor, lampje achter en wat reflecterende kleding of accessoires zijn echt belangrijk om gezien te worden in het verkeer. Of het belangrijk is laten we even in het midden, maar al die extra dingen maken het gehele plaatje voor het oog niet altijd mooier. Métier heeft hier een mooie oplossing voor.

Kleding met lampjes is niet nieuw, maar wel voor de sportieve fietser. Het gaat hier niet om een ‘flubberjackie’, maar om een hoogwaardig strakpassend jack. De stof is waterafstotend door het gebruik van DWR (Durable Water Repellent) coating en is zacht aan de binnenkant. Het ademend vermogen moet dusdanig hoog zijn dat het ook goed te gebruiken is als stevig doorgefietst wordt. Ze claimen zelfs dat het jack te gebruiken is bij buitentemperaturen van 0 tot 40 graden Celsius.

Heel mooi, maar het gaat natuurlijk ook om die LEDjes. Zes aan de voorkant, vijf achter. Voor hebben ze een lichtsterkte van 160 Lumen, achter 22. Je kan ze in drie standen gebruiken, snel en langzaam knipperend en continu. De 1000mAh accu moet genoeg zijn om ze 72 uur te laten knipperen (in beide standen) of 12 uur continu aan te laten. Meer dan genoeg voor de gemiddelde rit dus. Opladen kan eenvoudig via micro-usb. Om de verlichting en veiligheid te ondersteunen zijn er ook nog grote reflecterende vlakken op de rug.

Mooi uitgewerkt van Métier vinden wij. En het pas het eerste waarmee ze op de markt komen. De kleding ziet er mooi uit en de lampjes voegen echt iets toe aan je veiligheid. Net zoals auto’s overdag hun verlichting aan hebben staan, zou je dat fietser ook best kunnen doen, zeker als je alleen op pad gaat. Métier maakt de drempel om dat ook daadwerkelijk te doen in ieder geval een stuk lager.

Het jack kost £ 250,-, omgerekend kom je dan op ongeveer € 283,- uit. Het gilet met £ 180,- op ongeveer € 204,-. De mensen van Métier zijn 4 januari in Amsterdam waarbij je mee kan fietsen en hun producten kan zien. Je kan je aanmelden voor het event op Facebook.

Via Métier