Klinkt goed, minder lek! Want niemand zit te wachten op een lekke band onderweg. Bontrager heeft hun AW3 banden vernieuwd en naar eigen zeggen zijn deze 78% sterker geworden. Bij de nieuwe banden gebruiken ze een nylon/aramide weefsel dat het verschil maakt ten opzichte van zijn voorganger. Daarmee is het een goede band voor de Hollandse winters waarmee je ook de nodige gravelpaden kan meepakken.

Hard-Case en Hard-Case Lite

De AW3 band kent drie verschillende types en dat zijn de Hard-Case, de Hard-Case Lite en de Hard-Case Lite Reflective. De laatste band uit dit rijtje heeft reflectie op de zijkant voor betere zichtbaarheid. De Hard-Case Lite band heeft een anti-lek laag dat onder het loopvlak zit. De band is gemaakt van het eigen TR-Endure rubbercompound van Bontrager. Het loopvlak is glad voor een lage rolweerstand en aan de zijkant is er een licht profiel voor grip in de bochten. De Hard-Case lite band kost € 39,99. De Hard-Case Lite reflective band is te koop voor € 44,99.

Dezelfde prijs van € 44,99 betaal je voor de Hard-Case band. Als je een renner bent die vaker offroad rijdt zou ik deze kiezen. Het verschil met de Lite uitvoering is dat bij deze band de zijkant ook een nylon anti-lek laag heeft. Deze loopt over de hele breedte van de band. Zeker in combinatie met een breedte van 32mm of 38mm lijkt dit een ideale band voor snelle gravelpaden. Alle drie de uitvoering van de AW3 band is te verkrijgen in 25mm, 28mm, 32mm of 38mm.

Meer info via Bontrager