Een nieuw seizoen is vaak ook een mooie reden voor een nieuw en fris kledingsetje. Het heeft even geduurd maar we kunnen eindelijk weer kort-kort op de fiets stappen en dan fietst een gesoigneerd nieuw setje toch even wat lekkerder.

Het moderne Mare Vero pro shirt

Het Mare Vero Pro shirt lijkt op een shirt dat ook tussen de casual kleding in je kast kan hangen. Een modieus shirt met een ingetogen design om lekker mee een terrasje te pakken bijvoorbeeld. Nu kan een terrasje pakken uiteraard ook prima in je wielerkleding, maar met de Moda Mare Pro zouden mensen misschien niet eens doorhebben dat je in een wielershirt zit. Het shirt is wit gestreept, en heeft een vierkant vlakje op de borst. Alsof er een borstzakje op het shirt zit. Het shirt is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren, waarbij ik persoonlijk het donkerblauw of zwart het mooiste vind. Ga je voor wat fellere kleuren dan zie je ook sneller dat het een wielershirt is. Het shirt heeft een strakke pasvorm en is gemaakt van een stof die je beschermt tegen UV-straling. Op de rug zitten drie zakken, waarbij de rechterzak in kleur afwijkt. Zowel bij de rustige als de felle kleuren geeft dit een leuk en speels effect.

Het Retro Sagittario Vero Pro jersey is lekker retro

Waar het eerder genoemde shirt juist modern is, is dit retro shirt een dikke knipoog naar de jaren ’90. Het shirt is zwart, of donkerblauw en heeft echt een supertoffe retro uitstraling door de gekleurde ‘verfvegen’ die er op zitten. Ik vind qua kleuren de donkerblauwe met de geel, groene en roze vegen het meeste het retro gevoel uitstralen. Bij het zwarte shirt is het contrast tussen de rode en oranje vegen wat minder opvallend. De kleuren die gebruikt zijn bij het shirt zijn wat fletser, zoals het hoort voor die tijd. Retro qua looks maar wel modern qua stof en eigenschappen. Net als het Mare Vero Pro shirt heeft het ook een strakke pasvorm met een complete rits, drie zakken aan de achterkant en bescherming tegen UV-straling.

Beide shirts hebben een prijskaartje van € 80,- en zijn verkrijgbaar tot en met maat XXXL. Details over de kleding van Giordana en de hele collectie kun je vinden op de site van de verdeler van Giordana, Carbonbike.