Tja, daar gaan we weer… Wat is nou de mooiste racefiets van 2013 (afgelopen jaar)? Smaken verschillen en soms zit er zelfs een verschil tussen mooi vinden en op willen fietsen. Maar over het algemeen heeft iedereen wel een lijstje met de mooiste racefietsen waar je jezelf wel op ziet zitten. Vaak is de groep en de wielset ook belangrijk bij de keuze. Nu hebben wij hier bij Racefietsblog ook van dat soort lijstjes en daarom hieronder de mening van de 4 racefietsbloggers.

Er moet wel bijgezegd worden dat het niet makkelijk is om een aantal racefietsen uit te kiezen, want er zijn zoveel mooie. (we hadden onszelf de opdracht gegeven 4 racefietsen te noemen). En heb je al een model gevonden die je graag zou willen dan moet je ook nog kiezen welke kleur, wielen, groep etc… hieronder de lijst is in willekeurige volgorde.

Hendrik:

1. Vandeyk Machine for Riding

vandeyk-machineforriding

2. Speedvagen 2013 Road machine:

speedvagen-2013-roadmachine

3. De Rosa Sessanta Black Label titanium:

derosa-sessanta-black-label-ti

4. Baum Corretto Gulf:

baum-corretto-gulf

 

Dan de fietsen van Cyril:

1. Bianchi oltre xr2, uiteraard met Campy 80th anniversary groupset:

bianchi-oltre-xr2

2. Ritte Vlaanderen, maar dan wel in matte Belgium kleurtjes:

ritte-vlaanderen-2013

3. De Jaegher phantom, om de fraaie kleuren:

jeagher-phantom

 

4. En ook een Baum, maar dan de Romano in titanium kleurstelling:

baum-romano-ti

 

En dan de de mooiste racefietsen van Coen:

1. De Baum Turanti cross. Geweldige kleurcombinatie en een mooi iel frame. Dikke wielset die het compleet maakt!

baum-turanti-cross

2. De Ritte vlaanderen. Vind zowel de Belgische als de zwart witte versie mooi! Wel met de kanttekening dat in de zwart-witte versie die spuuglelijke HED wielen eruit moeten! Een setje Enve wielen, of carbon wielen met matzwarte decals zouden niet misstaan lijkt me!

ritte-vlaanderen-zwartwit

3.  M’n eigen Kuota Kult. Al zou ik daar graag een setje FFWD wielen (zwart wit) in zien incl. sram red afmontage. Qua frame nog steeds een van de mooiste fietsen!

kuota-kult

4. Ritchey Swiss Cross:

ritchey-cross

 

En dan het lijstje van mijzelf (Björn):

1. Specialized S-Works Venge:

specialized-venge-oranje

2. Vandeyk Purple Blast: Ik was bang dat deze in het echt zou tegenvallen maar ik heb hem in het echt gezien en dan is ie nog steeds super:

vandeyk-roze

3. Colnago C59 Disc, in het blauw… de nieuwe 2014 kleuren vind ik niet zo sterk. En schrijfremmen maken de fiets net even stoerder:

colnago-c59-disc

4. Koga A-limited Alu. Eindelijk weer eens een goed uitziende Koga:

koga-ffwd

 

Dit zijn onze meningen… maar jullie hebben vast andere meningen… dus voel je vrij in de comments hieronder. Je kan er ook foto’s van jullie mooiste racefietsen van 2013 in plakken.