Een nieuwe versie van het Pro Stealth Superlight zadel, en dat betekent in dit geval ook een gewichtsbesparing. Waar de vorige versies van dit zadel 172 en 145 gram wegen, komt de nieuwste versie uit op 130 gram. Een mooie upgrade voor de ‘weight weenies’ onder ons.

Carbon, carbon en nog eens carbon

Een mooie besparing dus, die volgens Pro voornamelijk in de lay-up van het carbon zit. Ook is er op basis van zadeldrukmetingen gekeken naar een betere verdeling en mogelijke besparingen van de vullingen in het zadel. Net als de vorige versie bestaat het zadel uit één geheel, en dat ziet er indrukwekkend uit. Ik bedoel dan dat de rails overgaat in de onderkant van het zadel. Je ziet dit vooral goed op de foto van de onderkant van het zadel.

Het zadel is intern ontwikkeld op het hoofdkantoor van Pro, in Eindhoven. Zowel de rails als de bodem van het zadel is gemaakt van carbon. Het zadel is gemaakt voor een aerodynamische, diepe zit en heeft daarom een bredere neus. Bij een diepe zit komt er namelijk meer druk op de voorkant van het zadel. De gewichtsbesparing gaat volgens Pro niet ten koste van het comfort van het zadel. Verder is het zadel voorzien van een beschermingslaag, die voorkomt dat regenwater in het zadel kan trekken. Als dat het geval zou zijn neemt het gewicht van het zadel toe, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Het zadel is aan de ene kant voorzien van het Pro logo en aan de andere kant van de typeaanduiding. De logo’s zijn net als het zadel zwart en dat geeft een strak uiterlijk. In de uitsparing in het midden van het zadel is de carbon lay-up mooi zichtbaar. Het zadel is verkrijgbaar in twee breedtes: 142 en 152 millimeter. Het zadel kost € 319,-.

Meer info via Pro Bike Gear.

Tags: