Niet groen van kleur, maar goed-voor-het-milieu-groen. En initiatieven om producten groener te produceren moedigen we aan. Maar helaas betekent het omlaag brengen van de impact op het milieu dat er vaak nieuwe productieprocessen en materialen bedacht moeten worden die de prijs van een product vaak hoger maken. Selle Italia heeft dat met hun nieuwe Model X Green Superflow zadel toch anders aangepakt, want dit zadel heeft juist een scherpe prijs. Zonder dat het zadel volgens Selle Italia heeft moeten inleveren op prestatie.

Het heeft te maken met het nieuwe Green-Tech productieproces dat een lage impact op het milieu heeft en daardoor een duurzaam proces is. Maar het is ook een snel proces, waardoor ze de prijs op € 49,90 hebben kunnen houden. Het zadel wordt met het nieuwe proces opgebouwd uit drie delen. En deze drie delen worden zonder lijm of polyurethanen aan elkaar gemaakt. Twee producten die een grote negatieve impact hebben op het milieu.

De schaal van het zadel is gemaakt met de Flex Control technologie. De schaal heeft verschillende zones van flexibiliteit wat voor stabiliteit en comfort op de juiste plekken moet zorgen. De schaal is makkelijk te herkennen aan de vorm die doorloopt naar de rails en aan de grote opening in het midden, waar de naam Superflow vandaan komt. De rails zijn gemaakt van Fec Alloy, een ijzer-koolstof staallegering die sterk en licht moet zijn. Het laatste onderdeel van het zadel is de Total Gel cover. Het gewicht van het zadel komt op 315 gram. Dat is zeker geen record gewicht, maar voor een zadel van € 49,90 acceptabel.

Selle Italia lijkt met de Model X Green Superflow een zadel te hebben ontwikkeld dat milieuvriendelijker is, een scherpe prijs heeft en ook nog een goed prestatieniveau heeft. Oh en voor wie daar gevoelig voor is: het zadel wordt ook nog eens volledig in Italië gemaakt. Wij zijn benieuwd of de nieuwe groene werkwijze zich zal doorzetten naar het topsegment van de zadels.

Meer info vind je bij Selle Italia