Naast de nieuwe Checkpoint gravelbikes, komt Trek ook met een nieuwe set tassen om ervoor te zorgen dat je echt helemaal adventure ready bent. De Adventure lijn heeft drie tassen: één voor aan het stuur, één aan de zadelpen en één voor tussen het frame. De drie tassen zijn allemaal gemaakt van waterdicht en slijtvast materiaal. De tassen passen op allerlei fietsen, maar zijn het beste te combineren met de nieuwe Checkpoint fietsen.

Adventure Boss frametas in verschillende maten

Dat de Adventure tassen zijn gemaakt met de nieuwe Checkpoint fietsen in het achterhoofd wordt duidelijk door de zes maten waarin de frametas te leveren is. Deze zes maten zijn gelinkt aan de frame-maten van de fiets. Heb je een frame van 49 centimeter dan past er maar een tas van 1,3 liter in. In maat 61 krijg je een pakvolume van 5,9 liter. De prijs voor de tassen is € 119,99, ongeacht de maat. Aan de binnenkant zit een hi-vis bekleding, zodat je de spullen goed kunt vinden. Met de verschillende vakken, kun je makkelijk een verdeling van je spullen maken. De tassen kun je zoals gezegd kwijt op bijna elk soort frame met behulp van de rubber straps. De Trek Checkpoint frames heben speciale aansluitpunten voor de tassen, zodat je ze kan vastmaken met boutjes. Staat extra strak!

Adventure stuurtas met Hydrapak

Aan de voorkant heb je de stuurtas van 9,7 liter. De tas zet je eenvoudig vast met straps aan het stuur. Met de rolsluiting hou je de regen buiten. Heb je nog meer spullen om op te bergen dan kun je die kwijt onder het elastieken netje aan de buitenkant. In de tas zit ook een HydraPak zodat je 1,5 liter drinken kunt meenemen in de stuurtas. Deze HydraPak heeft een slangetje dat via een siliconen sluiting buiten de tas hangt zodat je kan drinken. Deze slang blijft netjes op zijn plek met een magneet. Voor de stuurtas ben je € 99,99 kwijt.

Adventure zadeltas met rits

Aan de achterkant zit de Adventure zadeltas vast met dubbele gespen. De zadeltas heeft dezelfde inhoud als de stuurtas, dus 9,7 liter. Aan de binnenkant zit een skelet wat zorgt voor versteviging. Het skelet neemt haast geen ruimte in, maar als je dat wilt, kun je het skelet eruit halen. Onder het netje aan de buitenkant kun je nog wat extra spullen kwijt. En slim is dat je ook via een rits bij een deel van je spullen kunt. Gaat toch net wat sneller dan de tas uit en oprollen. Voor de zadeltas ben je € 119,99 kwijt.

Heb je een Trek Checkpoint of ben je van plan één van de nieuwe Checkpoint te kopen, dan zijn de Bontrager Adventure tassen misschien wel een goede optie om het plaatje compleet te maken.

Meer info via Trek.