Het blijft toch een apart gezicht, fietsschoenen van Adidas. En dat terwijl ze eind 2020 al terug waren met de The Road fietsschoen. Het aparte komt wat mij betreft doordat je bij het zien van de schoen en de strepen eerst aan gewone schoenen of voetbalschoenen denkt. Dat laatste vooral bij die felgekleurde versies.

Apart maar zeker ook cool. Waren het tot nu toe alleen fietsschoenen met veters, nu is er een nieuw topmodel die sluit met een Boa-sluiting. De schoen heeft als naam de Adidas The Parley Road Cycling Boa fietsschoen. Parley verwijst naar het Parley Ocean Plastic waarmee een deel van de schoen wordt gemaakt. Best duurzaam dus.

Ze hebben bij dit topmodel van Adidas nog steeds niet gekozen voor een carbon zool. De zool is dezelfde als die van de Adidas The Road fietsschoen. Adidas omschrijft dit als een met “glasvezel versterkte middenzool en een nylon plaat voor efficiënte krachtoverbrenging”. De zool heeft drie gaatjes voor de aansluiting van je schoenplaatjes. De schoen moet ook erg goed ademen want het bovendeel is een soort sok met een knit bovenwerk. Primeknit noemen ze dit bij Adidas.

Er zijn twee kleuren waar je bij dit model uit kan kiezen, namelijk zwart of groen. Als ik moet kiezen wordt het zeker de groene met de witte reflecterende Adidas-strepen. Zo mooi. De prijs voor dit model is € 200,-.

Via Adidas