Hopelijk heb je ‘m niet al te vaak nodig dit jaar, maar we weten allemaal dat een goede fietspomp heel erg handig kan zijn als je dan toch een lekke band hebt tijdens je fietsritje. Muc-Off ken je vooral van de schoonmaak- en smeermiddelen, maar het Britse merk introduceert nu de tweede fietspomp in het assortiment, de AirMach Carbon fietspomp.

Zoals we kennen van Muc-Off heeft ook dit product de welbekende knalroze kleur, aan de beide uiteinden. De fietspomp bestaat uit een combinatie van carbon en CNC-bewerkt aluminium. Het gewicht is 132 gram. Zoals je kunt zien is de behuizing van carbon, en het binnenwerk is van aluminium. Het resultaat is volgens Muc-Off een lichte en sterke fietspomp.

Oppompen tot 9 bar

Met de AirMach pomp je de lege band op tot maximaal 130 PSI, en omgerekend is dat bijna 9 bar. Aan de fietspomp zit een externe pompslang gemonteerd, en aan de onderkant zien we een enkel voetje voor meer stabiliteit tijdens het pompen. Het pompventiel kun je omdraaien en is daardoor geschikt voor zowel Presta als Schrader ventielen.

Vrij grote fietspomp – 30 centimeter

Met een lengte van 295 mm is het niet bepaald een minipompje, en als je ‘m dan in je achterzakje doet steekt de pomp er nog wel een stukje bovenuit. Gelukkig krijg je er ook een framebevestiging bij, zodat je de fietspomp onder je bidonhouder kunt monteren. Het pompje kost € 60,-.

Meer info via Muc-Off.