Wil je fietsen op staal dan zal je in veel gevallen een frameset moeten kopen of zelfs laten maken. Zo kant-en-klaar om op weg te rijden én met alle eigentijdse eigenschappen die een nieuwe racer behoort te hebben zijn ze moeilijk te vinden.

Het verhaal van het Amerikaanse All-City is niet heel complex. Het merk is opgericht door gepassioneerde fietsers en ze maken fietsen voor gepassioneerde fietsers. Hun aanbod is heel overzichtelijk waarbij opvalt dat het overgrote deel van staal is, met wat aluminium tussendoor. Op een voorvork hier en daar na hebben ze geen carbon.

De Zig Zag is het echte race-model in hun collectie. Gemaakt van hun eigen A.C.E. staal met tapered balhoofd en carbon voorvork. Alleen voor schijfremmen en steekassen.

Een racer maar de fiets kan tot 35c bandjes aan als je geen spatborden gebruikt (want daar zijn ook nokjes voor). Een cross of gravelband past er dus prima op waardoor je de fiets ook wat avontuurlijker kan inzetten als je dat wilt.

Je kan net als bij de begin dit jaar genoemde Gorilla Monsoon kiezen voor een complete fiets (met Ultegra) of enkel het frameset. Dit kost je resp. USD 3.999,- en USD 1.299,-.

Een moderne racer, maar dan van staal. En een mooi spuitwerk ook waarmee het alles bij elkaar duidelijk geen doorsnee fiets is. Alle info bij All-City. In Nederland zijn ze te vinden bij JustPedal.