In de Triatlon-wereld kan het niet gek genoeg zijn, als het om details gaat. Want details maken het verschil maar ook vaak de prijs. Triatlonfietsen zijn vaak nogal aan de prijs. Ook bij Canyon want daar kost het topmodel, de Speedmax CFR AXS 1by € 12.199,-. In de basis is dit het frame waar huidig wereldkampioen Ironman Sam Laidlow op fietst. Maar er is ook goed nieuws voor als je portemonnee wat minder gevuld is, want veel techniek wordt op den duur doorgegeven aan de goedkopere modellen. En dat is ook het geval bij de nieuwe Canyon Speedmax CF lijn.

Nieuwe cockpit met geïntegreerde kabels

De grootste vernieuwing van de nieuwe Speedmax CF lijn is de nieuwe CP0041 cockpit waardoor de kabels nu bij de Canyon Speedmax CF 7 geïntegreerd zijn. Dat maakt dat de fiets een stukje meer aero is. Grappig detail is dat uit windtunnel en CFD tests blijkt dat deze CF sneller is dan de Speedmax CF SLX waarmee Jan Frodeno in 2019 wereldkampioen Ironman werd. De cockpit is zo gemaakt dat je het 750 ml drinksysteem van Canyon erin kwijt kan. Daarnaast heeft het frame verschillende opbergvakjes voor je voeding en reserve onderdelen voor als je lek rijdt bijvoorbeeld. Zeker als je een Ironman rijdt is het handig dat je genoeg voeding en drinken kan meenemen.

Twee CF uitvoeringen

Dan de uitvoeringen en de bijbehorende prijs van de nieuwe Canyon Speedmax CF 7. De minst dure versie kost € 3.999,-. Daarvoor krijg je de CF 7 afgemonteerd met een mechanische Shimano 105 groepset. Er zit dan een 4iiii vermogensmeter op. De wielset is de DT Swiss ARC 1600 Spline.

Dan is er nog de uitvoering met een Sram Rival AXS groepset in combinatie met Zipp’s Vuka Shift aerobar. Omdat het schakelen met deze groepset draadloos gaat kan je met de knoppen voorop de aerobar schakelen. Je krijgt bij deze fiets ook een powermeter. Deze powermeter van Quarq zit in de crank. De wielen zijn hier ook de DT Swiss ARC 1600 Spline. De prijs voor deze versie is € 5.499,-.

Meer info via Canyon