Laten we niet op de zaken vooruit lopen, want ondanks het mindere weer van de afgelopen weken is het momenteel nog hartje zomer. Maar de dagen worden al wel weer korter en dan is goede fietsverlichting weer iets waar je aan moet gaan denken. Of het nu voor die iets te lange avondrit is, of voor woon-werkverkeer in de vroege ochtend, als je in schemerlicht of in het donker fietst is goede fietsverlichting een must. Lezyne is er op tijd bij en introduceert de vernieuwde collectie led-verlichting voor op de fiets.

De nieuwe collectie is volledig in-house ontworpen. Wat ons opvalt zijn de waterdichte USB-C oplaadpoorten én de accuduur van de lampen, die best groot is. Alle lampen hebben een matzwarte basis en de lampen zijn allemaal voorzien van een serieuze hoeveelheid Lumen, zelfs tot 1400 Lumen.

Waterdichte USB-C oplaadpoort

Nieuw aan de collectie is dus dat de USB-C oplaadpoorten waterdicht zijn, en dat is een heel prettige eigenschap. Door de waterdichtheid gaat de lamp langer mee omdat er geen vocht in kan komen en kun je de verlichting ook tijdens het fietsen in de regen opladen. Al vraag ik mij af of dat vaak nodig gaat zijn, want de nieuwe verlichting heeft een behoorlijk lange accuduur.

Waterdichte USB-C oplaadpoorten

Grote accu’s: tot 35 uur verlichting

We pakken een aantal van de Drive koplampen er even uit. Deze koplamp is er in een aantal uitvoeringen, en de verschillen zitten vooral in de hoeveelheid Lumen die de lampjes kunnen produceren. De felste koplamp geeft maar liefst 1400 Lumen licht! De koplampen Fusion Drive 600+ (600 lumen) en Micro Drive 800+ (800 lumen) gaan tot 35 uur mee, en dat is echt lang. Dat is natuurlijk niet in de maximale stand, dus die accuduur kan een vertekend beeld geven. Maar in de felste stand (800 lumen) gaat de Micro Drive 800+ nog steeds twee uur mee. Een tussenweg is bijvoorbeeld 100 lumen of 400 lumen en dan gaat de accu respectievelijk 10 en 3 uur mee.

Veel koplampen verschillen weinig van elkaar qua looks, het verschil zit ‘m in de hoeveelheid Lumen

Kek achterlichtje: de Strip Drive

Een ander lampje dat ons opvalt is een achterlicht: de Strip Drive. Dit achterlicht is er in drie uitvoeringen. Er is een versie met maximaal 300 Lumen, en er zijn twee versies met maximaal 400 Lumen. De Alert uitvoering heeft als extra eigenschap waarschuwingstechnologie, waarmee andere weggebruikers worden gewaarschuwd als je afremt of stopt door middel van het oplichtende en knipperende achterlicht. De Strip Drive is zowel op aero als ronde zadelpennen te bevestigen en het lampje straalt niet alleen naar achteren, het geeft 270 graden zichtbaarheid.

Stijlvol achterlichtje: de Lezyne Strip Drive

In totaal zien we in de collectie maar liefst 18 nieuwe lampjes. Al moet ik daar wel bij vermelden dat een deel van de lampjes op elkaar lijkt, en vooral verschilt qua hoeveelheid Lumen. Bij de achterlichtjes gaat het om de modellen Strip, Zecto en KTV, en bij de koplampen zien we de KTV, Zecto en Drive. De Drive is er in een aantal uitvoeringen: de Lite, Micro, Classic en Fusion.

De gehele collectie is vanaf eind augustus verkrijgbaar. Meer info via Lezyne.