Stages kennen we natuurlijk van hun vermogensmeters, maar op Eurobike lieten ze zien dat ze met de nieuwe L50 en M50 computers hun assortiment uit gaan breiden.

Ze hadden vooralsnog één computer die ze de Dash noemden, maar door door de uitbreiding heeft deze toch een specifiekere naam gekregen, namelijk “L10”. Deze blijft nagenoeg ongewijzigd met een monochroom scherm en de uitgebreide mogelijkheden voor trainen met een vermogensmeter. Het wordt nu eigenlijk hun instapmodel.

Met de nieuwe L50 en M50 computers heb je uiteraard ook de uitgebreide mogelijkheden voor het trainen, maar ze hebben ook GPS en een kleurenscherm meegekregen. De L50 die we op Eurobike zagen kon alleen nog een demo laten zien van de kaart, maar we kregen wel al een indruk van de resolutie. En die was goed. Je ziet veel details en het lijkt erop dat het ook bij zonlicht goed af te lezen blijft. De knoppen van de nieuwe computers zijn iets anders dan de bestaande L10, maar wel goed groot. Dat is weer handig voor het bedienen.

De computers moeten om kunnen gaan met GPX, TCX en FIT routes voor turn-by-turn navigatie, zijn uiteraard compatible met de Stages vermogensmeters, maar ook met apps en sensoren van andere partijen. Zoals Coen ook al in zijn review van (o.a.) de Dash liet zien, hebben de computers zeer uitgebreide mogelijkheden om te configureren als het gaat om datavelden en dergelijke.

De ‘liggende’ L50 is 85×58 mm groot met een schermresolutie van 400×240 pixels, heeft 16gb geheugen, weegt 100 gram en de accu zou 18 uur mee moeten gaan. De ‘staande’ M50 is 53×73 mm groot, heeft een schermresolutie van 320×240 pixels, ook 16gb geheugen, weegt slechts 65 gram en een accu die 15 uur mee moet gaan.

Naar verwachting zullen de nieuwe computers in oktober van dit jaar beschikbaar zijn.

Prijzen
Dash L50 € 299,-
Dash M50 € 239,-
Dash L10 € 149,-

Via Stages